Chirac Sezer'e övgü yağdırdı

Güncelleme Tarihi:

Chirac Sezere övgü yağdırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Milenyum Zirvesi, 150'yi aşkın hükümet ve devlet başkanının katılımıyla dün New York'ta başladı. Sezer ilk ikili görüşmesini Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'la yaptı. Chirac, reformcu ve hukukçu Sezer'in cumhurbaşkanlığı makamına seçilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

FRANSA Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, dün ilk kez karşılaştığı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e övgü yağdırdı. Chirac, Sezer'in reformcu ve hukukçu kimliğine atıfta bulunarak, cumhurbaşkanlığı makamına seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BM Milenyum Zirvesi dolaysıyla New York'ta bulunan Sezer, dün ilk olarak BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın verdiği açılış resepsiyonuna katıldı. Ardından Genel Kurul'da Annan ve ABD Başkanı Bill Clinton'ın konuşmalarını dinledi. Sezer, dün ilk ikili görüşmesini Fransa Cumhurbaşkanı Chirac ile BM binasında gerçekleştirdi. 50 dakika süren görüşmede ağırlıklı olarak Türkiye'nin AB'ye tam üyelik süreci ile Avrupa Güvenlik ve Savunma Kimliği (AGSK) konuları üzerinde duruldu. Chirac görüşmenin başlangıcında Sezer'e övgü yağdırdı, hukukçu ve reform yanlısı kimliği olan bir kişinin cumhurbaşkanı makamına seçilmesinden duyduğu memnuniyeti vurguladı. Chirac Türkiye'nin AB'ye tam üyelik sürecine kendisinin ve Fransa'nın tam desteğini kayda geçirdi. Sezer de, sözde Ermeni soykırımı konusunda Fransa'da yaşanan gelişmelerin ikili ilişkileri etkileyeceğinden kaygı duyduğunu bildirdi. Chirac da Türkiye'nin bu hassasiyetini dikkate alacağını belirtti.

Sezer ikinci görüşmesini Gürcistan Cumhurbaşkanı Eduard Şewardnadze ile yaptı. Görüşmede Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı konusu ele alındı. Cumhurbaşkanı Sezer daha sonra, Moğolistan, Polonya, Pakistan, Makedonya, Ukrayna, Avusturya ve Rusya Federasyonu devlet başkanlarıyla görüştü. Sezer, bugün de ABD Başkanı Bill Clinton'la bir araya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!