Cherie Blair Bin Ladin'in konferansında

Güncelleme Tarihi:

Cherie Blair Bin Ladinin konferansında
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2007 13:06

İngiltere Başbakanı Tony Blair'in eşi avukat Cherie Blair'in Suudi Arabistan'daki Bin Ladin ailesinin Cidde'de düzenlediği bir konferansa katılma karşılığında 25 bin sterlin (yaklaşık 68 bin YTL) aldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ana muhalefet Muhafazakar Parti'nin sözcüleri, Cherie Blair'in böyle bir konferansa katılmasını, "başbakan eşi olma kariyerini paraya tahvil etme çabalarının son örneği" olarak nitelendirdiler.

Mail on Sunday gazetesi, Dış İşleri Bakanlığı yetkililerinin de Cherie Blair'in bu ziyaretinden şikayetçi olduklarını, Başbakan eşinin para kazanmak için yaptığı seyahatte vergi mükelleflerinin "para kaybettiklerini" yazdı. Gazete, avukat Blair'e Scotland Yard'ın iki koruma memuru ile Başbakanlıktan bir danışmanın eşlik ettiğini belirtti.

Başbakan Blair'in zaten İngiliz silah şirketi BAE Systems'in Suudi Arabistan Kraliyeti mensuplarına büyük rüşvetler ödediğine dair iddiaların soruşturulmasını önlediği için "zan altında" olduğunu öne süren gazete, bu durumun kuşkuları daha da artıracağını savundu.

Haberin Devamı

Gazete, Cherie Blair'in katıldığı konferansın Cidde Ekonomik Forumu tarafından düzenlendiğini, sponsorluğunu özel şirketlerin yaptığını ve bu şirketlerin başında da Usame Bin Ladin'in babası tarafından kurulan şirketin bulunduğunu belirtti.

Mail on Sunday, El Kaide örgütü lideri Usame Bin Ladin'in 1994 yılında ailesi tarafından reddedildiğini de hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!