Chavez yeniden kanser

Güncelleme Tarihi:

Chavez yeniden kanser
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2012 00:00

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in yeniden kansere yakalandığı açıklandı.

Haberin Devamı

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, vücudunda tekrar kötü huylu kanser hücrelerine rastlandığını ve bununla ilgili en kısa zamanda ameliyat olması gerektiğini duyurdu.

Yarın, Havana'ya gideceğini ve birkaç gün içinde de ameliyat olacağını belirten Chavez, "hepinize iyi haberler vermeyi umuyorum" ifadesini kullandı.

Ekim ayında 3'üncü kez devlet başkanı seçilen Chavez, geçen yıl bir çeşit leğen kemiği kanserine yakalanmış ve tedavi görmeye başlamıştı.

Bir yıl içinde 3 kez ameliyat olan 58 yaşındaki lider, kanserden tamamen kurtulduğunu açıklamıştı.

Devlet Başkanı, kendisine bir şey olması durumunda, devlet başkanlığı koltuğuna, yardımcısı ve aynı zamanda Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro'nun geçmesini istedi.

MADURO KİMDİR?

2006'dan beri dışişleri bakanlığı görevini yürüten ve Chavez’in kendisinden sonra devlet başkanlığına hazırladığı isim olarak görülen Maduro, eski bir otobüs şoförü.

Haberin Devamı

50 yaşındaki lise mezunu Maduro'nun siyasi yaşamı sendika başkanı olarak görev yaparken başladı. Meclis başkanlığı da yapan Maduro, Chavez’in Venezüella Birleşik Sosyalist Partisi’nin (PSUV) de önemli bir figürü.

Chavez’in “büyük devlet adamı” sözleriyle selamladığı Maduro için “Bak nereye gidiyor. Nicolas, otobüs şoförü. Onunla nasıl alay ettiler, burjuvalar” dediği de belirtiliyor.

OTOBÜS ŞOFÖRLÜĞÜNDEN BAŞKAN YARDIMCILIĞINA / FOTO GALERİ

Chavez ile Maduro’nun arkadaşlığı, solcu başkanın orduda görevli olduğu ve daha sonra başarısızlıkla sonuçlanacak bir darbe teşebbüsünde bulunacak gizli hareketi kurduğu 1980’lere dayanıyor. Maduro’nun yönlendirdiği avukatlar, 1992’de başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından cezaevine yollanan Chavez’e iki yıl sonra özgürlüğünü getirmişti.

Maduro, Chavez’in kanser tedavisi sürecinde de yanından ayrılmadı.

Gençliğinde sendikacılıkla ilgili eğitim almak için Küba’ya giden Maduro’nun, Chavez’in yakın çevresi içinde Küba hükümetiyle ile en sıkı bağları olan isim olduğu ifade ediliyor.

Maduro, Chavez’i o kadar yakından tanıyor ki, devlet meselelerinde zaman zaman Chavez’in adına onun politikalarını ortaya koyan açıklamalarda bulunabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!