Chavez Rusya'da enerji anlaşmaları imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Chavez Rusyada enerji anlaşmaları imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2010 21:38

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Rusya temasları çerçevesinde başta Venezuela'da ilk nükleer santralin inşası olmak üzere bir dizi enerji anlaşması imzaladı.

Haberin Devamı

Chavez, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile ortak düzenlenen basın toplantısında, “Rusya, sadece Venezuela'ya yardım ederek değil aynı zamanda başta Asya, Afrika, Latin Amerika ve Karayipler'e yardım ederek cömert davranmaktadır. Büyük bir ulus olarak Rusya'nın, yeni bir dünya inşa etmek amacıyla bu doğrultuda devam etmesi gerekmektedir. Vladimir'e, Dimitriy'e teşekkür ederim” ifadesini kullandı. Chavez'in Rusya Devlet Başkanı ile Başbakan Vladimir Putin'e isimleriyle hitap etmesi dikkati çekti.

Medvedev de “Venezuela'nın niye bir santrali olmasın? Bu bağımsızlık kazandırır, buna petrol fiyatlarının düştüğü haller de dahil. Ekonomilerimiz hassas, bunu da konuştuk” ifadesini kullandı.Ardından Chavez, “Biz Rusya'ya gelmekten, barışçı amaçlı nükleer işbirliği anlaşması yapmaktan korkmuyoruz, yarın İran ya da Suriye'ye gitmeye de korkmayız” diye konuştu.Venezuela ile Rus otomobil üreticisi Avtovaz'ın bir anlaşma imzalandığı ve başkent Moskova sokaklarında bu firmanın ürettiği bir aracı kullanan Chavez'in aracı övdüğü belirtildi.Chavez ayrıca, iki ülke arasındaki işbirliği ve dostluktan da söz etti ve kameralar önünde Venezuela'dan getirilen ürünlerin bulunduğu kırmızı bir çantayı Medvedev'e armağan etti.Çantada bulunanlar arasında, çikolata, muz ve bir kutu kakao yer aldığı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!