Cezaevlerinde açık görüşler yarın başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Cezaevlerinde açık görüşler yarın başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı'na bağlı ceza infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlüler için Kurban Bayramı dolayısıyla yapılacak açık görüş yarın başlayacak.

Adalet Bakanı Oltan Sungurlu imzasıyla Cumhuriyet Başsavcılıkları'na gönderilen genelgeye göre, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptırılacak açık görüşten, ‘‘Ramazan Bayramı'nda verilen açık görüşten sonra firar eden veya firara teşebbüs edenler, cezaevi idaresine karşı isyan edenler, terör suçu veya terör amacı ile işlenen suçlardan dolayı hükümlü ve tutuklu olanlar’’ yararlanamayacak.

Açık görüş Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Gaziantep ve Diyarbakır kapalı cezaevlerinde yarın başlayıp, 9 ve 10 Nisan tarihlerinde devam edecek. Diğer bütün cezaevlerinde 9-10 Nisan tarihlerinde 2 gün açık görüş yaptırılacak.

Terör suçu veya terör amacı ile işlenen suçlardan hükümlü ve tutuklulardan İstanbul-Bayrampaşa, Üsküdür-Ümraniye E Tipi ile Diyarbakır E Tipi ve ek tesislerinde bulunanlar 10-11-12 Nisan tarihlerinde 3 gün, diğer cezaevlerinde terör suçundan hükümlü ve tutuklular 11-12 Nisan tarihlerinde 2 gün kapalı görüşten yararlanacaklar. Firarları, karışıklığı önlemek, disiplin ve düzeni sağlamak için Cumhuriyet Başsavcılıkları ve cezaevi idaresi zabıta ile işbirliği yaparak her türlü önlemi alacak. Açık görüş, ‘‘koğuşlara girilmemesi, röportaj yapılmaması’’ koşuluyla yazılı ve görsel basın tarafından da izlenebilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!