Cezaevinden adaylığını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinden adaylığını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2009 12:16

TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde Belediyeye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında ‘Rüşvet almak, ihaleye fesat karıştırmak ve irtikap’ suçlarından 23 Haziran 2008 tarihinde tutuklanan CHP’li Belediye Başkanı Altan Ersin, cezaevinden bağımsız aday olduğunu açıkladı.

8 aydan bu yana Silivri L Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, avukatı Özgür Ertaş aracılığıyla Çorlu Bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıkladı. Avukatı aracılığıyla yürütülen adaylık başvurusu hakkında bir de medya kuruluşlarına 3 sayfalık mektup yazan Ersin, cezaevinde yaşadıklarını ve niçin tekrar başkan adayı olduğunu bu mektupta kaleme aldı.

Mektubunda gözaltına alındığı 20 Haziran gününden bu yana yaşadıkların anlatan Belediye başkanı Altan Ersin, “Bu süreç bana hayatın sürprizlerle dolu olduğunu en iyi şekilde gösterdi. Bundan 1 yıl önce birisi bana tutuklanacağımı söylese ona asla inanmazdım, tıpkı bu yaşadıklarıma hala inanamadığım gibi. Ama tüm bunlar başıma geldi ve her şey hepinizin gözleri önünde oldu. Bu süreçte beni en çok üzen gelişme, tutuklanmamın rüşvet almam, haksız mal edinmem, şahsıma çıkar veya rant sağlamam sebebiyle olduğu dedikodusunun Çorlu'da yayılmış olmasıdır. Tüm bunlar tamamen asılsız iddialar olmakla birlikte belediye başkanlığı dönemimde mal varlığımda kesinlikle artma olmamıştır. Bilakis azalma olmuştur. Ben o makamdaki görevime maddi çıkar elde etmek için değil sadece hizmet etmek amacıyla talip oldum ve o amaçla görev yaptım. Öncelikle şunu bilmenizi isterim. Tüm açılan soruşturma ve davalar içerisinde bir tane dosyada bile rüşvet aldığım, talep ettiğim ve kendime veya yakınlarıma çıkar sağladığım konusunda bir iddia yoktur, olmamıştır ve olamaz da. Hepinizin gönlü rahat olsun. Hiçbir şekilde haram yemedim, şahsım ve ailemin onuruna da kara leke oluşturacak hiçbir suç işlemedim.”

BAŞSAVCIYA AÇTIĞI TAZMİNAT DAVASINDAN VAZGEÇTİ

Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, kendisini ve ailesini mahkemece gizlilik kararı bulunan bir soruşturmayla ilişkilendirerek onur, şeref ve saygınlıklarına saldırdığı gerekçesiyle Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül hakkında 9 Haziran günü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı'na şikayette bulunmuş ve Başsavcı Çetingül'ün kendisini ve arkadaşlarını yasal hakkını kötüye kullanarak dinlettiğini öne sürerek 10 bin lira tazminat davası açmıştı. Başkan Ersin kaleme aldığı mektubunda Başsavcı Çetingül hakkında açtığı davadan vazgeçtiğini sözlerine ekledi ve şöyle devam etti; “Tüm yaşananlara rağmen ülkemi seviyorum ve adaletin vereceği nihai karara saygı duyacağım. Başta savcılarımız, hakimlerimiz, emniyet mensuplarımız olmak üzere hiçbir kamu görevlisine kırgın veya küs değilim. Tahliye olduğumda hayata yeni bir sayfa açarak başlayacağım. Buna ilk adım olarak bugün itibarı ile başsavcı Orhan Çetingül'e açmış olduğum tazminat davasından vazgeçiyorum.”

BAĞIMSIZ ADAYIM

“Tüm bu süreç içerisinde kendi yaşadıklarımdan çok başta daha bir yıl önce evlenmiş olduğum eşimin, annemin, kardeşlerimin, akrabalarımın ve sevdiklerimin çektiği üzüntüler beni daha çok üzmektedir. Bu yaşananlardan dolayı hepinizden özür diliyorum. Bu sürecin sonunda Çorlu halkının vicdanında yargılanmak istiyorum. Bu nedenle 29 Mart 2009 tarihinde gerçekleşecek belediye seçimlerinde bağımsız belediye başkan adayıyım.”

CHP’NİN ADAYI ÜNAL BAYSAN

Çorlu’da 1989 ile 1999 yılları arasında iki dönem CHP’den Belediye Başkanlığı yapan Diş hekimi Ünal Baysan, 29 Mart yerel seçimlerinde Çorlu’nun yeniden CHP’den adayı oldu.

OLAY NEYDİ?

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile 20 Haziran 2008 günü belediyeye yönelik yapılan ‘Ruhsat’ operasyonu kapsamında Belediye Başkanı Altan Ersin, Başkan yardımcıları Soner Demir, Hüseyin Alan ve Erdoğan Yıldız ile Satınalma Müdürü Murat Pekcan, Fen İşleri Müdürü Tamer Tuncel, İmar ve şehircilik Müdürü Nurten Genç, Belediye Ruhsat Müdürlüğü’nde çalışan Neziha Geylan ve Metin Aliman, Belediye Kültür Müdürü Urfan Boduralkan, Belediye meclis üyesi Erdal Kanlı, memur Hasan Tezcan ile müteahhit ve işadamlarının Musa Köse, Osman Özgöz, Bedri Atanoğlu, Mehmet Karaca, Nedret Demirel ve Nihat Şencan ile İsmet Çanakçılı ile Gültekin Görkemli ‘Rüşvet almak’, ‘İhaleye fesat karıştırmak’ ve ‘İrtikap’ suçlarından gözaltına alınmıştı. Savcılıktaki ifadelerini ardından mahkemeye sevk edilen 18 kişi tutuklanırken, İsmet Çanakçılı ile Gültekin Görkemli kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalar sırasında tutuklu bulunan 12 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; Belediye Başkanı Altan Ersin, Başkan yardımcıları Soner Demir ve Hüseyin Alan ile Murat Pekcan, Tamer Tuncel ve Nurten Genç’in tutukluluk halleri devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!