Cezaevinde 'hipnoz' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinde hipnoz iddiası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 11:45

Kayseri'de Hava İkmal Bakım Merkezinde görevli 3 astsubayın askeri belge üzerinde tahrifat yaptığı iddiasıyla gözaltına alınması sürecinde, astsubayları hipnotize ederek işkence uyguladığı iddiasıyla tutuklanan emekli yarbay Gürol Doğan'ın cezaevinde 2 hükümlüyü de hipnotize ettiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Hipnoz ve işkence iddiasıyla tutuklanan emekli yarbay Gürol Doğan, 14 Mayısta 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmanın bitiminde, tahliye isteğinin kabul edilmemesinden sonra mahkemeye 32 sayfalık dilekçe vermişti. Gürol Doğan “yazılı savunmam” adıyla verdiği dilekçede, mahkeme başkanı ve Kayseri Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver'in hayat kadınlarıyla ilişkisi olduğunu, onların isteğiyle bazı kişilerin tahliye olmasını sağladığını, bu bilgileri aynı koğuşta kalan Mustafa Sönmez ile Erdal Cihan'dan aldığını öne sürmüştü.

2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kemal Alver, bu iddialar karşısında duruşmadan çekilmiş, emekli yarbay Gürol Doğan'ın avukatları Sümer Erol, Metin Ceylan, Ahmet Çelebi ve Bülent Hodul da müvekkillerinin kendilerinden habersiz hazırladığı savunmayla ilgileri olmadığını belirterek, Gürol Doğan'ın savunmasından çekildiklerini açıklayıp Doğan hakkında kendilerine hakarette bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Haberin Devamı

Kayseri Kapalı Cezaevi Savcılığınca sürdürülen soruşturmada ifadelerine başvurulan hükümlü Mustafa Sönmez ile Erdal Cihan, Gürol Doğan'ın kendilerini hipnotize ettiğini, hakim Kemal Alver hakkında bu şekilde ifade vermeye zorlandıklarını belirterek, “Koğuş arkadaşımız Gürol Doğan bizi hipnotize edip kendi isteğine göre konuşturdu. Hipnotize edildiğimiz için ne söylediğimizi bilmiyoruz. Kendisi bizi yönlendirdi, hakim Kemal Alver'e iftira atılmasında bizi kullandı. Kendisinden artık korkuyoruz” diye konuştu.

Gürol Doğan ile Mustafa Sönmez ve Erdal Cihan'ın koğuşlarının değiştirildiği bildirildi. Hipnoz ve işkence iddiasıyla tutuklu bulunan Gürol Doğan ile mahkumlar Mustafa Sönmez ve Erdal Cihan hakkında, Kemal Alver'e iftira atma suçundan Kayseri 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Kayseri'de garnizonla ilgili bir belge üzerinde tahrifat yaptığı ileri sürülen astsubaylar Ali Balta, İsmail Dağ ve Orhan Güleç, Ankara Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde 17 Martta yapılan duruşmada “resmi evrakta tahrifat yapma” suçundan tutuklanmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 3 astsubay, emekli yarbay Gürol Doğan hakkında kendilerine işkence yaptığı ve hipnotize ederek ifadelerini aldığı iddiasıyla dava açmıştı.
Emekli yarbay Gürol Doğan, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 12 Ocakta yapılan ilk duruşmada tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!