Cezaevi müdürü tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Cezaevi müdürü tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2008 12:07

Adana'da, ihalelere fesat karıştırarak menfaat sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve aralarında Kürkçüler Cezaevi Müdürü, belediye görevlisi ve icra memurunun da bulunduğu 14 kişiden 13'ü tutukladı.

Haberin Devamı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaklaşık 1 yıllık teknik takip ve istihbarat çalışmaları sonucu, “Mezat” adıyla başlatılan operasyon kapsamında, ihaleye fesat karıştırdıkları, cürüm işlemek için organize suç örgütü oluşturdukları gerekçesiyle gözaltına alınanlardan 13'ü sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bu kapsamda, çeteyle bağlantısı bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Kürkçüler Cezaevi Müdürü Mahir Özdağ da müdürlüğünü yaptığı cezaevine gönderildi.
Yapılan soruşturmada, suç örgütüne üye bazı kişilerin daha önce de yine ihaleye fesat karıştıkları iddiasıyla tutuklandıkları belirlenmişti.

Cezaevinden yaklaşık 1 yıl önce çıkan bu kişilerin, icra konularını takip ederek, bazı ihalelere sadece kendilerinin girdiği, fiyatı yüzde 60 ve 70 oranında düşürdükleri, bazen de komisyon alarak sadece mal sahibinin ihaleye girmesini sağladıkları tespit edilmişti.

Haberin Devamı

“Mezat” operasyonu sonucunda, Özdağ'ın kullandığı 2007 model otomobilin Kemal D'nin elebaşılığını yaptığı organize suç örgütü tarafından alındığı belirlendi. Özdağ, adına ihaleye giren suç örgütü üyelerinin, 40 bin YTL muammen bedele sahip aracı 18 bin YTL karşılığında aldığı bildirildi.

Bunun karşılığında Özdağ'ın cezaevindeki gıda ihalesini Kemal D'ye verdiği, ancak yapılan itiraz ve incelemenin ardından ihalenin iptal edildiği kaydedildi.

CEZAEVİ MÜDÜRÜ DAHA ÖNCE AÇIĞA ALINMIŞTI

Operasyon kapsamında tutuklanan Mahir Özdağ, 1999 yılında Bayrampaşa Özel Tip Cezaevi Birinci Müdürlüğü yaptığı dönemde, Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel'in de aralarında bulunduğu 8 mahkumun ölümüyle biten çatışmanın ardından ikinci müdürler Recep Şensoy ve Müslüm Teke ile açığa alınmıştı.
DGM savcılığının özel izniyle yapılan telefon dinlemelerinde Mahir Özdağ, Recep Şensoy ve Müslüm Teke'nin, Kenan Ali Gürsel ile görüştüğü ve birbirlerine küfür ettikleri kayıtlarla belirlenmişti.


Olaylarla ilgili yargılanan ve daha sonra Kırklareli E Tipi Cezaevi'ne ikinci müdürlüğüne atanan Mahir Özdağ'ın, Çakıcı'nın yeğeni Gürsel ile bazı mahkumlara ayrıcalıklı davrandığı iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!