Cezaevi değil üretim merkezi

Güncelleme Tarihi:

Cezaevi değil üretim merkezi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2009 13:08

ÇORUM’da 91 hükümlünün bulunduğu Yarı Açık Cezaevi’nde, kültür mantarı yetiştiriciliği, sera inşaatı yapımı ve çeşitli kurslar verildiğini söyleyen Cezaevi Müdürü Mehmet Aydın, ayrıca çalışanlara hem sigorta yapılıp hem de ücret de ödendiğini vurguladı.

Çorum Yarı Açık Cezaevi’nde yaklaşık 3 ay önce başlatılan seracılık ve mantar yetiştiriciliği kursu sona erdi. Tarım İl Müdürlüğü'nün katkıları ile açılan mantar yetiştiriciliği kursuna 14, seracılık kursuna ise 15 hükümlünün katıldığını söyleyen Cezaevi Müdürü Mehmet Aydın, “Açık Cezaevi'nin arka bahçesinde sera kuruldu ve burada adliye yemekhanesinin ve kapalı cezaevinin çeşitli sebze ihtiyaçları karşılanıyor. Açık Cezaevi'nde kalan mahkumlar, biber, domates, salatalık ve buna benzer çeşitli sebzeleri yetiştirip satarak para kazanma imkanı buluyor” dedi.

Aydın, elde edilen gelirlerin Adalet Bakanlığı İş Yurtları Daire Başkanlığı'na gönderildiğini de belirterek “Burada çalışan hükümlülere çalıştıkları müddetçe ayrıca sigorta da yapılıp, maaş da ödeniyor. Yani hükümlüler hem meslek edinmiş oluyor hem de para kazanıyorlar” diye konuştu.

DEMİR ATÖLYESİ FABRİKA GİBİ

Açık Cezaevi'nde ayrıca demir atölyesinin de bulunduğunu kaydeden Cezaevi Müdürü Mehmet Aydın, mahkumlar tarafından çalıştırılan demir atölyesinde çöp konteynerleri, soba kovaları, demir merdivenler, korkuluklar ve sera iskelesi yapıldığını söyleyerek, özellikle sera kurmak isteyen çiftçilerin dikkatlerini Açık Cezaevi'ne çekmek istediğini vurguladı. Aydın, “Biz burada piyasa şartlarından daha ucuza sera kuruyoruz. Üstelik montajını da biz yapıyoruz. Sera kurmak isteyen çiftçilerimiz sera iskelesi için bize başvurabilirler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!