Cevşen cinayeti itiraf ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Cevşen cinayeti itiraf ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 16:16

İSTANBUL Bağcılar'da öldürülen mobilyacı İhsan Nurdoğan'ın katil şüphelisi olarak 3 kişi yakalandı. Önce suçlamaları kabul etmeyen şüphelilerden biri, evlerinde İhsan Nurdoğan'a ait cevşen bulununca cinayeti itiraf etti.

Boş bir arazide 2 Aralık 2009 günü birleştirilmiş iki pazar tezgahının arasına gizlenmiş halde elleri ayakları bağlanmış çıplak bir erkek cesedi bulundu. Üzerinde kimliğine dair herhangi bir bilgiye rastlanmayan ceset ile ilgili Cinayet Büro Amirliği Ekipleri çalışma başlattı. 

BULUNAN CİP KİMLİĞİNİ AYDINLATTI

Bağcılar'da terk edilmiş halde 34 FB 9156 plakalı cip bulundu. Yapılan araştırmada cipin, ailesinin 2 Aralık 2009 günü polise kayıp müracaatında bulunduğu İhsan Nurdoğan'a ait olduğu belirlendi. Ailesi İhsan Nurdoğan'ın Masko Mobilyacılar Sitesi'ndeki işyerinden çıktıktan sonra ortadan kaybolduğunu söyledi. Ailesi, kafasına sert bir cisimle vurularak öldürülen İhsan Nurdoğan'nın cesedini Adli Tıp Kurumu'nda teşhis etti.

Başakşehir'de eşi ve 3 çocuğundan ayrı yaşayan İhsan Nurdoğan'ın yakın çevresi takibe alındı. İhsan Nurdoğan'ın evine yemek getiren garson ve kurye Yavuz K. (19), Erkan I. (22) ve H.K. (17) ile samimi olduğu belirlendi. Yavuz K., Erkan I. ve H.K., Ağrı ve İstanbulda gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, gözaltına alındı.

GÜNAH OLUR DİYE CEVŞENİ ÇÖPE ATMADIK

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulamaları yapılan 3 şüpheli önce suçlamaları kabul etmedi. Ancak ekiplerin bu kişilerin Bağcılar'da bulunan bekar evinde yaptıkları aramada elektrik sayacının içinde saklanmış İhsan Nurdoğan'a ait cevşen bulundu. Bunun üzerine şüphelilerden Yavuz K., cinayeti itiraf etti. Yavuz K., İfadesinde, “Bize yemek siparişi veren İhsan Nurdoğan'ı telefonla aradık ve evimizde birlikte eğlence için çağırdık. Amacımız parasını almaktı. Eve gelir gelmez Erkan İ. kafasına bir demir parçasıyla urarak öldürdü. Üzerinde arama yaptık pek bir şey elde edemedik. Üzerindeki malzemeler ve giysilerini alarak çöpe attık. Cesedine ellerini kollarını bağlayıp boş arazide tezgahın arasına sakladık. Eşyalarını çöpe atarken cevşeni günah olur diye atmadık. Kimse bulamasın diye de elektrik sayacının içine gizledik” dedi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yavuz K., Erkan İ. ile H.K., Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!