Çevre gönüllüsü öğretmen sınıra yaklaştı

Güncelleme Tarihi:

Çevre gönüllüsü öğretmen sınıra yaklaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2009 18:02

KÜRESEL ısınmaya dikkat çekmek için Manisa’dan yola çıkan çevre gönüllüsü öğretmen 47 yaşındaki Cuma Toygar, yürüyüşte sona doğru yaklaşıyor.

Öğretmen Toygar, Edirne’ye 45 kilometre kala Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde mola verdi. Burada Cuma Toygar’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Boynuna ‘Küresel ısınmayı durdurun’ asılı bir pankart ile yürüyen Cuma Toygar, 27 günlük yolculuğun ardından 750 kilometre yol kat ettikten sonra Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne ulaştı. Burada Toygar bir lokontada vatandaşların ikram ettiği akşam yemeğini yedi.

1 Temmuz günü Manis’dan yola koyulduğunu ve günde ortalama 30 kilometre yürüdüğünü belirten Toygar şunları söyledi;
“Çevre sorunlarını dile getirebilmek için Türkiye’yi adım adım dolaşmaya karar verdim. Geçtiğimiz yıl Manisa’dan Ankara’ya 23 günde yürüdüm. Gelecek sene de Manisa’dan, Hakkari’ye yürümeyi düşünüyorum. Bu yıl başladığım yürüyüşü 30 Temmuz Perşembe günü Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda sonlandırmak istiyorum. Yürüyüşüm sırasında hiçbir araca binmiyorum. Geceleri ise kendi portatif çadırımda uyku ihtiyacımı gideriyorum. Ortalama günde 30 kilometre yürüyorum.Bu süre içerisinde yolda halkımızın yoğun ilgisi ve desteğini görüyorum. Ayrıca, güzergahımdaki şoförler ile konuşup, küresel ısınmaya en az su pet şişelerini ve sigara izmaritlerini yola atmayarak katılabileceklerini söylüyorum. Güzel ülkemizde çevre kirliliği her gün daha çok artmaktadır. Maalesef geçtiğim yollarda köprülerin altından akan suların kirlilik oranı çok yüksek, hiçbir canlı yok, tamamen kimyasal atık akıyor. Trakya’da kirlilik oranının bu kadar yüksek olması oldukça düşündürücü bir durum. Çünkü Trakya toprakları birinci sınıf tarım arazilerine sahip çok verimli topraklardır. Bu konunun yetkililerce acilen çözülmesi gerekir.”

Cuma Toygar daha sonra yürüyüşüne devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!