Çevirmen

Güncelleme Tarihi:

Çevirmen
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 19, 2005 16:13

Tootsie, Out of Africa (Benim Afrikam) The Firm (Şirket) gibi filmleriyle tanınan usta yönetmen Sydney Pollack'ın imzasını taşıyan Çevirmen (The Interpreter) Birleşmiş Milletler'de çevirmen olarak çalışan genç ve güzel bir kadının öyküsü üzerine kurulu. Nicole Kidman, Sean Penn ve Catherine Keener gibi ünlüleri biraraya getiren filmin en önemli özelliği BM'nin New York'taki tarihi binasında çekim izni verilen ilk film olması.

Haberin Devamı

FÄ°LMÄ°N KONUSUÂ

Birleşmiş Milletler’de çevirmen olarak görev yapan Silvia Broome (Nicole Kidman)'un hayatı Genel Kurul’da konuşma yapacak olan Afrikalı bir devlet başkanına yönelik suikast planından haberdar olmasıyla aniden değişir. Suikastçilerin hedefleri arasında artık Silvia da vardır. Çaresizlik içinde olmasına rağmen yine de komploya engel olmaya çalışan Silvia'yı korumakla görevli olan Tobin Keller adlı federal ajan (Sean Penn), genç kadının doğruyu söylemiyor olabileceğinden kuşku duyar.

İnsanların davranışlarını temel alan bir federal ajanla sözcüklerin gücüne inanan bir çevirmen arasındaki bakış açısı farklılığı ikili arasında sorunların doğmasına yol açar.

FÄ°LMÄ°N KÃœNYESÄ°
Yönetmen: Sydney Pollack
Senaryo: Charles Randolph,Scott Frank
Oynayanlar: Nicole Kidman, Sean Penn, Catherine Keener, Doug Aguirre, Ernest Alexis, Monty Ashton-Lewis
Resmi sitesi:
http://www.theinterpretermovie.com/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!