Çevik kuvvete saldırı

Güncelleme Tarihi:

Çevik kuvvete saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 01:19

Bayrampaşa’da çevik kuvvet polislerinin bulunduğu midibüse, DHKP-C’li iki kadın terörist el bombası ve otomatik silahla saldırdı. Saldırganlar Çiğdem Yakşi ve Berna Yılmaz saklandıkları binaya düzenlenen operasyonla öldürüldü. 3 polis de hafif yaralandı.

Haberin Devamı

Polisin canlı bomba listesindeki DHKP-C terör örgütü üyesi Çiğdem Yakşi (27) ile Ankara Üniversitesi Antropoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Berna Yılmaz (27) dün saat 09.45 sıralarında Bayrampaşa Vatan Mahallesi’ndeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün önüne geldi.

Polislerin görev değişim saatiydi. Şubenin C Kapısı önünden bir polis midibüsü geçerken iki kadın teröristten biri elbombası attı. Elbombası patlamadı. Diğer terörist ise otomatik silahla midibüse ateş açtı. Bu sırada ikinci terörist bacaklarının arasına sıkıştırıp, pimini güçlükle çektiği el bombasını midibüse fırlattı. O da patlamadı. Çantasından tabancasını çıkaran terörist diğeriyle birlikte ateş açtı.

Çevik kuvvete saldırı

Haberin Devamı

APARTMANA SIĞINDILAR

Midibüsün camlarının parçalandığı saldırı sırasında bir polis memuru koluna gelen cam kırıkları nedeniyle hafif yaralandı. Bu sırada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün önünden geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir başkomiser ile şoförü iki teröriste ateş açarak karşılık verdi.

Haberin Devamı

Teröristlerden biri başkomiser tarafından bacağından vuruldu. Bir taksiyi durdurarak kaçmaya çalışan teröristleri başkomiser ve şoförü takip etti. Nur Sokak’tan Vatan Caddesi Bağlantı Yolu’na kaçmaya çalışan teröristler, taksiden inip bir apartmana sığındı. Teröristler binanın merdiven boşluğunda kıstırıldı.

Çevik kuvvete saldırı

2 SAAT SÜREN ÇATIŞMA

Saat 10.30 sıralarında binaya girmeye hazırlanan özel harekât polislerine teröristler elbombası attı. Bomba, polis aracı ile bir minibüsün arasında patladı. İki polis hafif yaralandı. Patlamanın ardından çatışma çıktı. Silahlar saat 12.15’te sustu. Polis, iki teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Bu arada çatışmanın yaşandığı 14 numaralı apartmandaki Zekiye Yıldırım öldürülmeden önce 2 teröristle karşılaşmasını şöyle anlattı: “Apartmanın koridorunda duran bisikleti gösterip ‘Bisiklete bakmaya geldik’ dediler. Dışarıdan polislerin sesi gelince paniğe kapıldılar. Çantalarından silah ve elbombası çıkardılar.”
Terör örgütü DHKP-C polislere saldırıyı üstlendi. Saldırının Dilek Doğan, Berkin Elvan ve Hasan Ferit Gedik için düzenlendiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

PANKARTTAN 8 YIL HAPİS

TERÖRİSTLERDEN Berna Yılmaz, 2010’da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Roman açılımı toplantısında ‘Parasız Eğitim İstiyoruz’ yazan pankart açmış ve 8 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yılmaz 19 ay cezaevinde kalmıştı.

CANLI BOMBA LİSTESİNDE

TERÖRİST Çiğdem Yakşi’nin ismi 2014’ten beri polisin canlı bomba listesinde yer alıyordu. Terör örgütü DHKP-C üyesi Çiğdem Yakşi daha önce defalarca gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Yakşi’nin İstanbul Adliyesi’ne saldırı hazırlığında olduğu yönünde haberler medyada yer almıştı.      

OKULDA PANİK

ÇATIŞMANIN yaşandığı Nur Sokak’ın başındaki Hacı İlbey İlkokulu’nda öğrencilerin bahçeye çıkışı yasaklandı. Veliler okul önüne gelerek çocuklarından haber almaya çalıştı. Bazı veliler ağladı. Bu arada teröristlerin öldürülmesinden sonra çevrede toplanan bir grup İstiklal Marşı okudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!