Çevik Kuvvet'e biber gazı teşhisi

Güncelleme Tarihi:

Çevik Kuvvete biber gazı teşhisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2002 02:02

Doç Dr. Alada'nın, gözüne biber gazı sıkan polislerden şikáyetçi olması üzerine 400 Çevik Kuvvet görevlisi yüz yüze teşhise getirildi.

İstanbul Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. Adalet Alada, ‘‘Gözüme kasıtlı olarak biber gazı sıktılar’’ diye şikáyette bulununca, 400 Çevik Kuvvet görevlisi dün teşhis için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı'nda görevli Doç. Dr. Alada, şikáyetçi olduğu polisi yüz yüze teşhis edemeyince, personel kayıtlarındaki fotoğrafları inceledi.

Yayın standı yüzünden

30 Ekim 2001'de, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin önüne kurdukları yayın standını kaldırmayan öğrencilerden 29'u gözaltına alındı. Olaylar sırasında, bir polisin gözüne kasıtlı olarak biber gazı sıktığını iddia eden Doç. Alada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü'ne şikáyet dilekçesi verdi. Biber gazı sıkan polis memurunun bulunmasını istedi.

Grup grup getirildiler

Başlatılan soruşturma kapsamında, 30 Ekim'deki olaylarda görev yapan 400 Çevik Kuvvet polisi, dün teşhis için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Doç. Dr. Adalet Alada, gruplar halinde yüzleştirmeye getirilen polisler arasından, kasıtlı olarak gözüne biber gazı sıktığını iddia ettiği Çevik Kuvvet polisini teşhis edemedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!