Çevik kuvvet olmayınca iş karakol polisine kaldı

Güncelleme Tarihi:

Çevik kuvvet olmayınca iş karakol polisine kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2000 00:00



Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi'ne üye bir grup avukatın, cezaevlerine yönelik düzenlediği eylem sırasında, güvenliği, çevik kuvvet ekipleri yerine, karakollarda görev yapan polisler sağladı.

İzmir Adliyesi önünde toplanan bir grup avukat adına basın açıklaması yapan Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şube Başkanı Mustafa Ufacık, şartla tahliyeden sonra yarıdan fazlası boşalacak cezaevi koğuşlarının ıslah edilmesini istedi.

Avukatlar, daha sonra Adalet Bakanlığı'na yazıkları dilekçeleri göndermek amacıyla Adliye önünden Konak Postanesi'ne kadar yürüdü. Alkışlarla yapılan yürüyüş sırasında, çevik kuvvet polislerinin güvenlik önleminde yer almadıkları, karakollarda görev yapan polislerin güvenliği sağlamaya çalıştıkları dikkati çekti. Avukatlar, daha sonra dağıldı.

Edirne: İlhan Koman Parkı'nda düzenlenen eyleme, Trakya Üniversitesi öğrencilerinden bir grupla az sayıda sendikacı katıldı. Parkta toplanan topluluk, Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı Feridun Boz tarafından, slogan atmamaları ve sadece açıklamayı okumaları yönünde uyarıldı.

Bir öğrenci tarafından okunan basın bildirisinde, dün gece Trakya Üniversitesi'nden 20 öğrencinin gözaltına alınması eleştirildi. Eylem olaysız sona erdi.

Trabzon: Trabzon Kapalı Cezaevi'nde bulunan bir grup tutuklu açlık grevine başladı. Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Öztürk, cezaevinde bulunan terör suçlusu 60 tutukludan, terör örgütü PKK mensubu olan 41'inin dün geceden itibaren açlık grevine başladıklarını söyledi. Öztürk, söz konusu tutukluların açlık grevini sürdürdüklerini ve kendilerine başka katılımın olmadığını belirtti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!