Cevahir alışveriş merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Cevahir alışveriş merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2005 15:44

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son bir hafta içinde piyasalarda yaşanan dalgalanmayı değerlendirirken, ”Bize dışarıdan düşman gerekmez. Biz, bize düşman olmaya yetiyoruz” dedi.

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük alışveriş ve eğlence merkezi olan İstanbul Cevahir, Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, 1997 yılında temelini attığı tesisin açılış töreninde yaptığı konuşmada, son bir hafta içinde piyasaların biraz dalgalandığına işaret ederek, niye dalgalandığının biraz üzerinde durmak gerektiğini söyledi.

Zaman zaman bazı ifadelerini köşeli bulanların olduğunu belirten Erdoğan, devamla şunları söyledi:

“Kusura bakmasınlar, belki rahatsız edeceğim ama yine köşeli konuşacağım.

Bize dışarıdan düşman gerekmez. Biz, bize düşman olarak yetiyoruz. Niye bunu söylüyorum? Bakınız Manyas'ta bir kuş gribi olayı oldu. Allah aşkına bunu nasıl abarttılar, bunu nerelere tırmandırdılar. Bilen de konuştu, bilmeyen de konuştu. Türkiye'nin Başbakanı konuşuyor inanmazsın, bakanı konuşuyor inanmazsın, bu konuda ehliyet sahibi olan konuşur inanmazsın, ya sen neye inanacaksın Allah aşkına!

Türkiye'ye yahudi sermayesi gelir, 'tu kaka'. Arap sermayesi gelir, 'bu Müslümandır, olmaz, yeşil sermaye, tu kaka'. Batılı sermaye gelir, 'niye geldi, tu kaka. Peki kardeşim bu ülke nasıl ayağa kalkacak.

Piyasalar bir anda altüst oldu. İşte buradan, bu ülkede sorumluluk almayı hedefleyenlere sesleniyorum; sizler bu ülkede sorumluluk almaya değil, atalarımızın çok güzel tespit ettiği, 'bekara karı boşamak kolay' mantığı ile hareket edip tribünlere oynuyorsunuz.”

İstanbul Cevahir'in sahibi, Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir'in konuşmasında inşaatın gecikme nedenlerine değindiğine ve yaptığı tespite işaret eden Erdoğan, Cevahir'in ”damdan düşen” bir insan olduğunu ifade etti. Nasrettin Hoca'nın damdan düşme hikayesini anımsatan Erdoğan, “Eğer damdan düşenler olsaydı, bu iş bu kadar gecikmezdi. Çok daha önceden bu açılışı yapma mümkün olurdu. Sayın Demirel'le o zaman temelini attık ve bugüne kadar bu şekilde geldi” dedi.

Başbakan Erdoğan, ülkelerin bu şekilde büyüdüğünü, ülkelerdeki sermayelerin böyle patladığını, istihdamın bu şekilde arttığını, bu adımlar atılmazsa bunların mümkün olmayacağına dikkat çekti.
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!