Çetinsaya yine yargı önünde

Güncelleme Tarihi:

Çetinsaya yine yargı önünde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sepetçiler Kasrı, bir kez daha dava konusu oldu. Eminönü eski Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya hakkında, binada kaçak inşaat yapmak suçundan iki yıl hapis cezası isteniyor.

Basın Enformasyon Müdürlüğü tarafından kullanılan ve bir bölümü Eminönü eski Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya zamanında lüks kulübe dönüştürülen tarihi Sepetçiler Kasrı, bir kez daha mahkemelik. Eminönü Belediye başkanlığı sonrasında, önceden kurduğu Hizmet Vakfı’nın başkanı sıfatını sürdüren Ahmet Çetinsaya hakkında, bu kez tarihi Sepetçiler Kasrı'nda ‘‘mühür fekki yaparak kaçak inşaat faaliyetinde bulunmak’’ suçundan dava açıldı. Çetinsaya'nın iki yıla kadar hapsi isteniyor.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde tarihi Sepetçiler Kasrı’nın, Çetinsaya’nın başkanlığını yürüttüğü Eminönü Hizmet Vakfı tarafından Celal Çapa’ya 10 yıllığına kiralandığı belirtildi. 24 Haziran 1999 tarihinde tarihi binada denetleme yapan Eminönü Belediye Başkanlığı’nda görevli memurların inşaat faaliyetini tesbit ederek tutanak tuttukları ve tesbit raporu hazırladıkları bildirildi. Tesbit raporunda A, B, C, D, E, F ve zemin bloklarında kaçak hafriyat yapıldığı vurgulanarak aynı gün inşaat faaliyeti yürütülen bölümlerin müherlendiği kaydedildi.

'Ahmet Bey rica etmiş'

İddianameye göre, Belediye memurlarının tarihi binada 8 Temmuz 1999 tarihinde yaptıkları denetimde ise inşaat faaliyetinin sürdürüldüğü görüldü. Yeniden mühürleme yapıldıktan sonra, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Vakıf üyesi sanıklar Ahmet Çetinsaya, Hüsnü Hopgür, İsmail Erden, Aydın Acar, Atilla Müftüoğlu ve Sefa Çolak, savcılık ifadelerinde binada sadece boya, badana, temizlik ve çevre tamiratı yaptıklarını, bunların da ruhsata tabi olmadığını öne sürdüler. Sanıklardan müteahhit Mehmet Deniz ise işi sözleşmeyle üstlenmiş gözükse de faaliyetin Eminönü Hizmet Vakfı’nın kendi mimar, işçi ve personeli tarafından yürütüldüğünü, kendisinin Çetinsaya’nın ricası üzerine işçilerin başında bulunduğunu belirtti.

Sepetçiler Kasrı’ndaki dava konusu olay, Kadir Çelik’in Objektif programına Çetinsaya’yı konuk etmesiyle gündeme gelmiş, iki taraf arasında yaşanan kavganın üslubu tepkilere yolaçmıştı. Sanıklar hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası’na aykırı davranmaktan yürütülen soruşturma da sürüyor. Dosya ayrılarak Kaçakçılık Savcılığı’na gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!