Çetin Doğan'ın avukatından yenilenen belgelere tepki

Güncelleme Tarihi:

Çetin Doğanın avukatından yenilenen belgelere tepki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 17:34

"Balyoz Planı" davasının 8’inci duruşmasına 968 sayfalık iddianamenin okunmasıyla devam edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramada ele geçirilen 43 klasör belgeyi mahkemeye göndermesinin ardından davanın tutuksuz sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın avukatları duruma tepki göstererek yazılı bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Avukat Hüseyin Ersöz imzasını taşıyan açıklamada, yeni delillerin dosyaya dahil edilmesinin bir anlam ifade etmeyeceği belirtilerek, "Tespit edilen tüm olgular Balyoz Davası’nı temelden çürütmektedir. Çürük bir temele yeni tuğlalarla bina inşa etmek mümkün değildir" denildi.

"AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİNE AYKIRI"

Delillerin toplanmış ve iddianamesi hazırlanmış olan bir dosyaya, soruşturma aşamasındaki dokümanların dahil edildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bu şekildeki delil ikamesinin devam etmesi evrensel hukuk kurallarına aykırılık teşkil etmektedir. Öyle ki gelinen aşamada sanıklar hangi delillere dayanarak suçlandıklarını bilmekte ve buna göre savunmalarını hazırlamaktadırlar. Ancak her defasında devam eden soruşturma dosyalarından dahil edilecek yeni delillerle savunma hazırlamak mümkün değildir. Bu bir anlamda sanıklar hakkında soruşturmanın devam etmesi anlamına gelmektedir ki bu uygulama Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) 6. Maddesi’ne aykırılık teşkil etmektedir" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!