Çeteleri çökerten polis şefi şarampole uçtu

Güncelleme Tarihi:

Çeteleri çökerten polis şefi şarampole uçtu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2001 00:00


Yakup POLAT, Neşet KARADAĞ / HACIBEKTAŞ (Nevşehir), ADANA, (DHA)
Haberin Devamı

Kırşehir Emniyet amiri ‘Bildiğim her şeyi anlatacağım’ dedikten bir hafta sonra otomobiliyle şarampole uçup öldü. Olay, polis kayıtlarına ‘uykusuzluk, dikkatsizlik ve aşırı hız’’ olarak geçti.

Adana'da Orgazine Suçlar Şube Müdür Vekili olarak görev yaparken çete operasyonlarında ünlenen, anı bir kararla Kırşehir Emniyet Müdürlüğü'ne emniyet amiri tayin edilen Mustafa Sedat Keskin (34), trafik kazasında yaşamını yitirdi. Emniyet Amiri Keskin dün sabah 01 BK 927 plakalı otomobiliyle Nevşehir'den Kırşehir'e gitmek üzere yola çıktı. Keskin, 06.30'da Hacıbektaş İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki bir virajda direksiyon hákimiyetini kaybederek şarampole uçtu. Emniyet Amiri Keskin olay yerinde hayatını kaybederken, kayıtlara kaza nedeni 'uykusuzluk, dikkatsizlik ve aşırı hız' diye geçti.

Arama emrine kızmış

Turban eski Genel Müdürü Ömer Bilgin'in de adının karıştığı uluslararası bir kredi dolandırıcılığı şebekesine yönelik operasyonda bir sanıkta ele geçirilen telsizin sahibi olduğu gerekçesiyle Keskin hakkında arama emri çıkarılmıştı. Geçen hafta başında Adana'ya gelerek savcılığa ifade veren Keskin'in, adliyede eski ekip arkadaşları ve amirlerine uzak durması dikkat çekti. Hakkında arama emri çıkarılmasını hazmedemeyen Keskin'in bazı yakınlarına ‘‘Bunu hak etmemiştim. Ben de bildiğim her şeyi anlatacağım’’ dediği öğrenildi.

Kahraman yapan operasyonlar

Adana’da Cinayet Büro Amiri olarak görev yapan Mustafa Sedat Keskin, çetelere karşı operasyonlarda gösterdiği başarıdan dolayı kısa sürede göz doldurdu. Şirinler Çetesi'ni çökerten ekipte yer alan Keskin, ardından Gannemoğlu Çetesi'ni adalete teslim etti. Tarzanlar Çetesi'ne de darbe vurdu. Aralarında polislerin de bulunduğu çetenin elemanlarını Susurluk kazasında çalındığı iddia edilen ve sadece Başbakan korumalarında bulunduğu belirtilen 'Agram-2000' ve uzi silahlarla birlikte yakaladı. Kocavezir, Körethem, Üçkardeşler çeteleri başta olmak üzere ihale ve genelev çetelerini de çökerten Keskin'in, Kocavezir Çetesi üyelerini çarşı içinde teşhir etmesi büyük yankı uyandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!