'Çete'ci 3 trafik polisine daha gıyabi tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Çeteci 3 trafik polisine daha gıyabi tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2001 17:22

Çete kurup sağlam araçları kaza yapmış gibi göstererek sigorta şirketlerini dolandırdıkları ileri sürülen 32'si polis 41 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, duruşmalara gelmeyen 3 polis hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarttı.

Haberin Devamı

İstanbul 6 No'lu DGM'deki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hakan Yılmaz,Cem Akgün, Hasan Murat Bektaş, Suat Şanal, Cihat Akdeniz, Şaban Sert, Cengiz Ilgın, Mehmet Arif Sabaz, Kani Memiş, Adnan Ceylan, Mehmet Salih Öztürk, Kemal Uçuz, Orhnsal, Hüseyin Cesur, Abdülkadir Karakaş, Ahmet Özgül, Turgay Demirsoy, Abdülkadir Karakaş, İlyas Cora,Remzi Şahin, Yücel Arslan ve Yücel Ağdaş ile tutuksuz sanıklar İsmail Üstüntop, Erdoğan Gümüş, Mehmet Ayvaz, Sadullah Akdoğan, Gülümser Kuş,Ayhan Perim, Nail Furtuna, Şaban Tomay ve Veli Yılmaz katıldı. Davanın diğer tutuklu ve tutuksuz sanıkları ise duruşmaya  gelmedi.

Duruşmada ifadeleri alınan sanık polis memurları, sorgularında, sahte belge düzenlemediklerini, kaza tutanaklarının da gerçek olduğunu savundular. Tutuklu sanıklar, tahliyelerini talep ettiler.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, duruşmalara gelmeyen sanık polis memurları Serkan Atay, Kadir Çelik ve Yaşar Koçan'ın gıyaben tutuklanmasına karar verdi.

Gıyabi tutuklu olup yakalanamayan polis memurları Eyüp Doymaz, Ergül Ayyıldız ve Tahsin Karakılıç'ın gıyabi tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

SAHTE EVRAKLA DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI

İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıkların, sağlam araçları kaza yapmış gibi göstererek sahte evrak düzenledikleri ve bu belgelerle sigorta şirketlerine müracaat ederek para tahsil ettikleri belirtiliyor.

Aynı iddianamede, 32'si polis memuru toplam 41 sanığın, ''Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak'', ''Evrakta sahtekarlık'', ''Dolandırıcılık'' ve ''Sahte hüviyet tanzim etmek'' suçlarından dolayı 6.5 ile 23 yıl arasında ağır hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!