Çete liderinin sevgilisi Seda Sayan’ın yeğeni

Güncelleme Tarihi:

Çete liderinin sevgilisi Seda Sayan’ın yeğeni
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2004 01:55

Gittikleri eğlence yerlerinde, garsonlarla kart başına 100’er dolara anlaşarak kredi kartlarını kopyalayan çetenin lideri Ali Haydar Karagöz’ün Seda Sayan’ın yeğeni Seda Gök’ün sevgilisi olduğu öne sürüldü.

Çiftin Tarabya’da aylık kirası 1600 dolar (yaklaşık 2,3 milyar) olan bir evde yaşadıkları belirtildi. Karagöz’ün çete üyelerince fidye için kaçırıldığı ihbarının da Seda Gök’ten geldiği bildirildi. Gök’ün başvurusu üzerine operasyonlara başlayan polis, Ali Haydar Karagöz’ü kurtarırken, dolandırıcılık çetesinin ortaya çıkarıldığı açıklandı. Polis tarafından yakalanan 16 kişiden, Ali Haydar Karagöz, İrfan Bekiroğlu, Ali Çakır, Bulut Işık, Necati Uğur Saltıkalp ve Sinan Eraslan dün mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘Papağan’ adı verilen bir cihazla kredi kartlarını kopyalayıp 3 milyon dolar topladıkları öne sürülen çetenin çalıştığı bazı restoranlar da belli oldu. Bunlar arasında, Reina, Etiler Paul, Ritz Charlton Oteli, Mio Bar, İmge Restorant, Akmerkez’deki Küçük Ev Restarant’ın da yer aldığı bildirildi. Ancak restoran sayısının bu kadarla kalmadığı, İstanbul’dakiler dışında Bodrum, Antalya, Çeşme gibi tatil yörelerindeki sosyetenin gittiği mekanlarda da polisin araştırma yaptığı kaydedildi. Bu arada çete üyelerinin yakalandığı Ulus’taki operasyon sırasında, bazı çete üyelerinin polise silahla karşılık verdiği ve çatışmada Toyota Corolla marka çalıntı otomobilin delik deşik olduğu bildirildi.

POST makinası masaya gelsin

İSTANBUL’daki lüks mekan sahipleri, kredi kartı dolandırıcılığı konusunda şöyle konuştu:

Ali Sayar (People) Bizim müesselerimizde güvencemiz muhasebemiz. Kredi kartlarını takip eden kasalarda güvendiğimiz arkadaşlarımız var. Müşteri, bildiği ve güvendiği yerlere gitmeli.

Mehmet Koçarslan (Reina) İrfan Bekiroğlu bizde değil, kiracımız olan başka bir restoranda haziran ayında 3 gün çalışmış. Bizim çok sıkı önlemlerimiz var. Kasalara güvendiğimiz insanları yerleştiriyoruz. Kasa üstünde de kameralar var.

Şefik Öztek (Laila) Biz ekibimizi işe alırken dikkat ediyoruz ve güvenilir insanları seçiyoruz. Bankalar ve polisten açıklama gelirse biz de önlemlerimizi alırız. Post makinesinin masaya getirilmesi de en iyi çözümmüş gibi görünüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!