Çete lideri Ayhan Bora Kaplan hakkında yeni detaylar

Güncelleme Tarihi:

Çete lideri Ayhan Bora Kaplan hakkında yeni detaylar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2023 16:36

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik operasyonda, çete lideri Kaplan dahil 14 kişi tutuklandı. Suç örgütü elebaşı Ayhan Bora Kaplan’ın 16 farklı suçtan kaydının olduğu öğrenildi. Kaplan’ın yasa dışı işlere ise 2007 yılında uyuşturucu ticareti yaparak başladığı ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunmasına rağmen bazı sosyal medya hesaplarında soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek veya gerçeği yansıtmayan paylaşımları yapan, yaptıran kamu görevlileri veya diğer kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Suç örgütü elebaşı Ayhan Bora Kaplan (42), Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 7 Eylül akşamı Esenboğa Havalimanı'nda yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanmıştı. 

14 KİŞİ TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 29 şüpheliden 14’ünün tutuklandığı, 15 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve firari 13 şüpheli hakkında yakalama emri çıkarıldığı belirtildi. Açıklamada, gerek firari şüphelilerin yakalanması ve gerekse suç örgütü tarafından işlendiği iddia olunan diğer eylemlerin delillendirilebilmesi için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, “Soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunmasına rağmen bazı sosyal medya hesaplarında soruşturmanın gizliliğini ihlal eder mahiyette paylaşımlar yapıldığı, soruşturma kapsamı ile örtüşmeyen bilgilere yer verilerek kamuoyunun yanıltıldığı tespit edilmiş olup, gerçeği yansıtmayan veya soruşturmanın gizliliğini ihlal edici bu paylaşımları yapan, yaptıran kamu görevlileri veya diğer kişiler hakkında soruşturma başlatılarak gereğine tevessül edileceği kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

16 FARKLI SUÇ KAYDININ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Birçok suçtan hakkında dosya açılan Kaplan’ın ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, Ateşli Sşlahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun Kapsamında İşlenen Suçlar, Dolandırıcılık, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, İşyerinden ve Kurumdan Hırsızlık, Kasten Öldürme, Kasten Yaralama, Tehdit-Hakaret, Kişileriı Huzur ve Sükununu Bozma, Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak, Mala Zarar Verme, Oto Hırsızlığı, Otodan Hırsızlık, Resmi Belgede Sahtecilik, Resmi Belgeyi Bozmak, Yok Etmek veya Gizlemek’ suçlarını işlediği ortaya çıktı.

Çete lideri Ayhan Bora Kaplan hakkında yeni detaylar

Haberin Devamı

Ayhan Bora Kaplan’ın yasa dışı işlerd ise 2007 yılında ailesi ile birlikte Ankara Altındağ’da uyuşturucu ticareti yaparak başladığı ortaya çıktı. Kaplan’ın kazandığı paraları aklamak için ailesi ve kendi adına işletmeler açtığı, bunun yanı sıra gece kulüpleri satın aldığı ve bu işletmeleri bir süre sonra başkasına devretmesine rağmen ortaklığını sürdürdüğü öğrenildi.

OĞLUNUN SÜNNET DÜĞÜNÜNDE 45 MİLYON LİRALIK TAKI TAKILMIŞ

Kaplan’ın 29 Ağustos’ta oğlu için düzenlediği ve başka suç örgütü elebaşlarının da yer aldığı sünnet düğününe toplam bin 250 kişinin katıldığı belirtildi. Görkemli sünnet düğünündeki takılar ile paraların ise toplam 45 milyon lira olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Çete lideri Ayhan Bora Kaplan hakkında yeni detaylar

Kaplan ile birlikte gözaltına alınarak tutuklanan bir kişinin cep telefonunda ise cinsel içerikli görüntülerin bulunduğu ortaya çıktı. Söz konusu şüphelinin ‘Müstehcen Yayınların Üretiminde Çocukları Kullanmak’ suçundan tutuklandığı aktarıldı.

Gözaltına alınan diğer bir şüphelinin ise ‘Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma veya Taşıma, Bulundurma’ ile ‘Vergi Usul Kanunu'na Muhalefet’ suçlarından aranması olduğu için tutuklandığı belirtildi.

SORUŞTURMANIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL EDENLERE SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunmasına rağmen bazı sosyal medya hesaplarında soruşturmanın gizliliğini ihlal eder mahiyette paylaşımlar yapıldığını, soruşturma kapsamı ile örtüşmeyen bilgilere yer verilerek kamuoyunun yanıltıldığını tespit etti. Açıklamada, gerçeği yansıtmayan veya soruşturmanın gizliliğini ihlal edici bu paylaşımları yapan, yaptıran kamu görevlileri veya diğer kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!