Çete kavgası: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Çete kavgası: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Nuriş'in kardeşi Zeynel Ergin'e yapılan silahlı saldırıda bir köfteci öldü. Alaattin Çakıcı'nın adamlarının kurşun yağmuruna tutulduğu lokantada ise bir káhya can verdi.

KARAGÜMRÜK Çetesi Lideri Nuri Ergin ile Alaattin Çakıcı arasındaki kanlı hesaplaşmanın son raundunda dün karşılıklı iki ayrı silahlı saldırı düzenlendi ve 2 masum insan daha canından oldu. Ergin'in kardeşi Zeynel Ergin otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda yaralanırken, o sırada sohbet ettiği köfteci Mustafa Kamil Erdoğdu hayatını kaybetti. Bu saldırıya 5 saat sonra yanıt veren Nuriş'in adamları, Yenikapı'daki Mercan Restorant'da Çakıcı'nın adamları Erkan Ulaş ve Murat Göksal'i kurşun yağmuruna tuttu. Saldırıda yine bir masum can verdi. Çakıcı'nın adamları saldırıdan yaralı olarak kurtulurken, restoranın káhyası Hacı Hasan Pençe hayatını kaybetti.

İLK SALDIRI KARAGÜMRÜK'TE

Karagümrük'teki Huzur Restorant'ın önünde park ettiği 34 NE 646 plakalı otomobilinde, köftecilik yapan 45 yaşındaki Mustafa Kamil Erdoğdu ile sohbet eden Nuri Ergin'in kardeşi Zeynel Ergin'e, saat 13.15 sıralarında yanına yaklaşan 25 yaşlarındaki bir kişi tarafından ateş açıldı. Çenesinden yaralanan Ergin, otomobilini çalıştırarak kaçtı. Ergin, daha sonra yakınları tarafından Vakıf Gureba Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayda otomobilin açık olan penceresinden Ergin'le sohbet eden köfteci Mustafa Kamil Erdoğdu da, göğsünden aldığı bir kurşunla ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılmak istenen Erdoğdu, yolda yaşamını yitirdi.

Vakıf Gureba Hastanesi'nde tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edilen Zeynel Ergin, çıkışta bekleyen gazetecilerin ‘‘Kimden şüpheleniyorsunuz?’’ sorusu üzerine ‘‘Alaattin Çakıcı'dan şüpheleniyorum. Ağabeyim Nuri Ergin gerekli cevabı verecektir’’ yanıtını verdi.

CEVAP 5 SAAT SONRA GELDİ

Polis Karagümrük'teki olaydan sonra kaçan saldırganları yakalamak için operasyonlarını sürdürürken Nuriş'in adamlarının karşılığı yaklaşık 5 saat sonra Yenikapı Sahil Kennedy Caddesi'nde Mercan Restorant'da geldi. Saat 18.30 sıralarında sahil yolundaki restorana gelen kimliği belirsiz 3 kişi, Çakıcı'nın adamları, 23 yaşındaki Erkan Ulaş ile 25 yaşındaki Murat Göksal'ı kurşun yağmuruna tuttu. Ulaş ve Göksal'ın da silahlarını çekmesi üzerine çıkan çatışma sonucunda restoranın káhyası Hacı Hasan Pençe öldü, yaralanan Ulaş ve Göksal ise hastaneye kaldırıldı. Saldırganlar ise plakasının 34 Y 3961 belirtilen Uno marka otomobille kaçtılar. Saldırıda yaralanan Çakıcı'nın adamlarından Erkan Ulaş, Flaş TV baskını ve Akın Birdal'a yönelik suikast girişimi davalarının sanıkları arasındaydı.

Saldırıdan sonra bölgede operasyonlar başlatan polis, kaçan saldırganlardan ve Nuri Ergin'in adamı olduğu belirtilen Abdullah Selim Baykan'ı yakaladı. Baykan, emniyette sorguya alındı.

Bilanço: 3 ölü, 28 yaralı

FRANSA'dan Türkiye'ye getirilerek Kartal Cezaevi'ne konulan Alaattin Çakıcı ile, bu cezaevinde tutuklu bulunan Karagümrük Çetesi elebaşları Vedat ve Nuri Ergin'le Çakıcı arasında önceleri iyi niyet mektupları ile başlayan diyalog, daha sonra gerginliğe dönüştü. İşte iki grubun cezaevinin dışına taşan önceki saldırıları:

Çakıcı'nın adamları, 26 Mart 2000 tarihinde Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne silahlı saldırıda bulundu. 15 kişi yaralandı.

20 Nisan 2000'de Çakıcı'nın yakınlarının işlettiği Gültepe ve Zeytinburnu'ndaki 2 kıraathane tarandı. 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Dünkü saldırının ardından iki grubun çatışmalarındaki ölü sayısı 3'e, yaralı sayısı ise 28'e yükseldi.

Kardeş Ergin meydan okudu

Çakıcı'nın adamlarının saldırısına uğrayan Zeynel Ergin çenesinden yaralandı. Saldırıda köfteci Mustafa Kamil Erdoğdu (küçük resim) öldü. Zeynel Ergin tedavi için gittiği hastaneden çıkarken meydan okudu. Ergin, ‘‘Bunu yapanlar delikanlı gibi çıkıp biz yaptık desin. Kahvemizi bastılar, cevap verdik. Saldırıyı yaptığımızı da delikanlı gibi söyledik. O şerefsizler cezasını bulacak’’ diye bağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!