Çete brifingi

Güncelleme Tarihi:

Çete brifingi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, önceki gece Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Yenimahalle'deki merkezine gizlice giderek, çeteler ve organize suç örgütleri hakkında brifing aldı. Cumartesi günü kendi döneminde, güvenlik güçlerinin çete veya mafya türü organize suç örgütlerine karşı giriştiği operasyonlar ve alınan sonuçlar konusunda basın toplantısı düzenlemeye hazırlanan Yılmaz, hükümetinin bu mücadeledeki kararlılığını tekrar vurgulayacak. Daha önce bu konuda ‘Ulus’a Sesleniş' gerçekleştirmeyi planlayan, ancak Alaattin Çakıcı'nın yakalanması üzerine bunu erteleyen Yılmaz, çetelerle ilgili operasyonlar konusundaki sessizliği nedeniyle de eleştirilmişti.

KORUMASIZ GİTTİ

Bu sessizliğini cumartesi günü bozacak olan Yılmaz, basın toplantısına hazırlık amacıyla önceki gece MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'u özel konutuna çağırdı. Atasagun ile bir süre görüşen Yılmaz, makam otosunu boş olarak önceden MİT'e gönderdi. Yılmaz, daha sonra Atasagun'un eşliğinde, MİT'e ait olduğu sanılan ve özel-sivil plakalı bir jiple evinden ayrıldı. Başbakan'ı taşıyan jipin önünde ve arkasında ne koruma, ne de eskort bulundu. Büyük bir gizlilik içinde yapılan bu yolculuk MİT'te sona ererken, Başbakan'ın talimatı ile İçişleri Bakanı Kutlu Aktaş ile Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican da MİT merkezine geldiler. Saat 22.00'a doğru başlayan brifing, gece yarısından sonra saat 02.00'a doğru tamamlandı.

UYUMLU ÇALIŞMA

Brifingde, gerek Atasagun, gerekse de diğer MİT yetkilileri, Yılmaz Hükümeti döneminde organize suç örgütlerine karşı girişilen mücadele ve alınan sonuçlarla konusunda detaylı açıklamalarda bulundular. Birinci derecede öncelikli yakalama listesinde olan isimlerin önemli kısmının ele geçirildiği belirtilen bu brifingde, ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım ile ilgili son gelişmelerin de aktarıldığı bildirildi. Emniyet Genel Müdürü Bilican'ın da zaman zaman eklemelerde bulunduğu brifingde her iki kurumun birbiriyle uyumu da Başbakan'ın gözlerinin önüne serildi.

ÇAKICI'NIN İADESİ

Brifingde, Alattin Çakıcı'nın iadesi konusunda Fransa'nın güçlük çıkarmayacağı ve bu iadenin gerçekleşeceği Başbakan'a aktarılırken, çete mensup ve liderlerinin cezaevlerinden dışarı ile irtibatlarının hemen hemen tamamen kesildiği vurgulandı. Başbakan Yılmaz, MİT'e ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yaptıkları çalışmalar konusunda teşekkür ederken, bundan sonra da çalışmalara aynı kararlılık ve süratle devam edilmesini istedi. Yılmaz, çetelerin devlet içindeki bağlantı ve uzantılarının elimine edilmesi konusundaki desteğini de bir kez daha yineledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!