Cesur olun

Güncelleme Tarihi:

Cesur olun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2002 01:47

Kimseyi suçlamadığını, dışlamadığını, herkesten destek ve katkı beklediğini belirten CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘‘Siyasi yelpazemizi olabildiğince kucaklamak istiyorum’’ dedi.

Aralarında Boray Uras, Tuğrul Erkin ve Şirin Pancaroğlu'nun da bulunduğu sanatçı, işadamı, yönetici ve akademisyenden oluşan 51 kişi, dün CHP İstanbul İl Merkezi'nde düzenlenen törenle partiye katıldı. Katılımcılara tek tek rozetlerini takan Baykal, konuşmasına, salondaki sıcaklıktan dolayı, ‘‘Klima uzmanlarına duyurulur; CHP klima uzmanı partili arıyor’’ esprisini yaparak başladı. Yeni üyelerin Türkiye'nin beyin gücü ile namuslu, dürüst ve karınca gibi çalışkan kesiminin geniş bir bölümünü temsil ettiğini anlatan Baykal, ‘‘Kimse, bu insanlar için ‘CHP'ye çıkarlarını artırmak için giriyorlar' diyemez. Çünkü CHP hükümette, parlamentoda yok. Bu insanlar CHP'ye birşeyler almak için değil, CHP kanalıyla Türkiye'ye birşeyler vermek için geliyorlar. Türkiye'nin ihtiyacı olan şey de bu’’ diye konuştu. Türkiye’de siyaset sorununun, siyasetin bu işi kendi yararı için yapan insanların elinde kalmış olmasından dolayı yaşandığını belirten Baykal, ‘‘Ancak siyaset halk için, toplum için yapılan bir şeydir’’ dedi. Siyasetin alma değil, verme işi olduğunu anlatan Baykal, ‘‘‘Bana ne Türkiye'den, ben kendime bakarım' diyenlerin geleceği yer CHP değildir’’ diye konuştu. Böyle diyenlerin yıllarca ülkeyi yönettiğini belirten Baykal, İsmet İnönü’nün ünlü sözüne atıfla, ‘‘Türkiye'nin soyulmasına izin vermeyeceğim' demek bu kadar mı zor? Şimdi cesur olma zamanı. Namusluların da en az namussuzlar kadar cesur olma zamanı’’ dedi.

Paşabahçe oradaydı

CHP'ye katılım töreninde Paşabahçe işçileri de vardı. Toplantıya katılan, üretimin durdurulması kararı verilen Paşabahçe Fabrikası'ndan bir grup işçi de, ‘‘Tek umudumuz Baykal’’ yazılı dövizler taşıdı.

CHP’ye geçtiler

Kızı Selin Uras'ı Bağdat Caddesi'nde trafik kazasında yitirdikten sonra trafik canavarına dikkat çekmek için yaptığı yürüyüşlerle tanınan Boray Uras ile arp sanatçısı 34 yaşındaki Şirin Pancaroğlu da CHP'ye katıldı. Uras'a parti rozetini takan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Pancaroğlu'na da katılım belgesini verdi ve kutladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!