Cep telefonunda Türk projesi

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonunda Türk projesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2001 14:22

Üç Türk gencinin "Chat-walk" adlı projesi, aynı mekanda bulunan ve birbirlerinin numarasını bilmeyen insanların cep telefonuyla mesajlaşmalarını sağlıyor. Gençler chat-walk adını verdikleri bu projeyi İngiltere’de hayata geçiriyor.

Haberin Devamı

25 yaşındaki Barış Muslu iki arkadaşıyla birlikte geliştirdiği  chat-walk’un nasıl oluştuğunu ve nasıl kullanılacağını şöyle açıklıyor:

"Bir yerde yürürken gördüğüm hoşuma giden bayanlar oluyor, birileri oluyor. Bunu herkes yaşamıştır bence. Chat-walk bu soruna gerçekten çok iyi yanıt olacak. Sistemden yararlanmak için chat-walk internet sitesine üye olmak daha sonra da bulunduğunuz yeri bildirmek gerekiyor. Böylece, o ortamdaki başka chat-walk üyelerinin takma isimleri telefonunuzda görünüyor ve tanımadığınız ama sistemin üyesi olduğunu bildiğiniz kişilerle mesajlaşabiliyorsunuz. Üstelik telefon numarası almadan."

Chatwalk, "O kim acaba? Şu mu sağdaki mi yoksa arkamdaki mi, şuna mesaj gitti ne oluyor?" gibi soruların heyecanını yaşatıyor. Projeyi geliştiren gençler dünyanın en büyük cep telefonu operatörlerinden Vodafone ile anlaşmış.

www.chat-walk.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!