23 Kasım hadi ipucu sorusu: Cep telefonunda oynanan ilk oyun hangi ünlü oyunun benzeridir?

Güncelleme Tarihi:

23 Kasım hadi ipucu sorusu: Cep telefonunda oynanan ilk oyun hangi ünlü oyunun benzeridir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 20:08

İlk cep telefonu 1983 yılında satışa çıktı. O günden bugüne cep telefonları insanlarla iletişim kurmak dışında, oyun oynamak için daha çok kullanılır oldu. Peki, cep telefonunda oynanan ilk oyunu hangi ünlü oyunun benzeridir?

Haberin Devamı

Cep telefonunda oynanan ilk oyun, Haziran 1985'de Rus bilgisayar mühendisi Aleksey Pajitnov tarafından tasarlanan tetris oyununa benzemektedir. Tetris, bilgisayar ortamında oynandığı gibi, asıl olarak bu oyuna yönelik çıkan oyun aletlerinde de popüler olmuştur. Özellikle 90’lı yıllarda büyük bir kitlede bağımlılık yaratan tetris, tüm zamanların en çok oynanan altıncı oyunudur.

Tetris'in birçok oyun konsolu için; örneğin Nintendo tarafından Tetris (Game Boy), Atari tarafından Tetris (Atari), Sega tarafından Puyo Puyo Tetris gibi yayınlanmış versiyonları mevcuttur.

Tetris oyununun amacı, iki boyutlu olan oyun alanına yukarıdan düşen blokların denetimli bir şekilde düşmesini sağlayarak, arada hiç boşluk olmayacak şekilde yatay sıralar oluşturmaktır. Bloklar saat yönünde (veya bazı türlerinde saat yönünün tersine) döndürülerek ve yatay eksende sağa-sola hareket ettirilerek kontrol edilebilir. Her blok dört parçadan oluşmaktadır ve benzedikleri harflere göre adlandırılırlar. Bu harfler I, J, L, O, S, T ve Z'dir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!