Cep telefonu sağlığımızı etkiliyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonu sağlığımızı etkiliyor mu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2002 12:44

İngiliz hükümeti 7 milyon pound (yaklaşık 13.5 trilyon TL) vererek desteklediği, cep telefonunun sağlık üzerindeki etkileriyle ilgili araştırmaya başlandı. İki yıl önce yapılan bir başka araştırmada, cep telefonlarının ve baz istasyonlarının yaydığı radyasyonun "tanımlanması zor biyolojik değişikliklere" neden olabileceği, bu yüzden kullanırken dikkatli olunması gerektiği sonucu ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Hükümetin yanısıra sektördeki bazı şirketler tarafından da desteklenen araştırma süresince cep telefonu ve baz istasyonlarının güvenli olup olmadığı incelenecek. Daha önce de buna benzer bir araştırma yapılmış ve cep telefonlarının beyin ya da sinir sisteminde kansere yol açtığına dair bir kanıt bulunamamıştı.

Bununla beraber araştırmadan sonra temkinli bir açıklama yapılmış ve cep telefonlarına ihtiyatlı yaklaşılması tavsiye edilmişti. Özellikle de çocukların çok uzun süre ve çok sık cep telefonu kullanmamasına dikkat edilmesi istenmişti.

Bazı bilim adamları cep telefonlarını potansiyel olarak tehlikeli buluyor ve kanser gibi çok ciddi hastalıklara yol açmasa bile kullanıcılarda migren, başağrısı ve kulakta çınlama gibi rahatsızlıklara neden olacağını iddia ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!