Cep telefonu kaçakçılığına 18 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonu kaçakçılığına 18 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2009 13:19

Kastamonu ve Şanlıurfa'da cep telefonu kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 18 kişi gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, H.A'nın yasa dışı yollarla yurda sokulan cep telefonlarını Şanlıurfa ve Kastamonu'da pazarladığını belirledi.

Güvenlik güçleri, yaklaşık 8 ay süren çalışmanın ardından Şanlıurfa ve Kastamonu ile İnebolu, Devrekani ve Azdavay ilçelerinde telefon satışı ve tamiri yapan bazı iş yerlerine operasyon düzenledi.

Her iki ildeki 15 iş yerine eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 185 gümrük kaçağı cep telefonu, 14 cep telefonuna IMEI (seri numarası) kopyalamakta kullanılan cihaz, IMEI kopyalamakta kullanılan çok sayıda ara aparat ve kablolar, içeriğinde IMEI klonlamaya yarayan programlar bulunan 5 CD ile tarihi değeri bulunan 9 bronz sikke ele geçirdi.

İş yerlerindeki 2 dizüstü bilgisayar, 11 hard disk ve bazı ajandalara de el koyan güvenlik güçleri, H.A'nın da aralarında olduğu 18 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların, kaçak cep telefonlarının IMEI'leri bilgisayar ortamında klonlayarak kullanıma açtıkları tespit edildi.

Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlıların, ifade işlemlerinin ardından, “Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet” sucundan adli makamlara sevk edileceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!