Cenazeye giderken öldüler

Güncelleme Tarihi:

Cenazeye giderken öldüler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2007 09:45

BİTLİS’ten Bursa’daki yakınlarının cenazesine gelenleri taşıyan minibüs, İnegöl İlçesi Mezitler Mevkii'nde Mezit-3 Köprüsü bariyerlerine çarparak takla attı.

Haberin Devamı

Bitlis’in Tatvan İlçesi'nden Bursa’daki yakınlarının cenazesine gelenleri taşıyan 13 J 0107 plakalı minibüs, bugün saat 03.30 sıralarında Bursa’nın İnegöl İlçesi Mezitler Mevkii'nde, iddiaya göre sürücü Kerem Atalay (49)’ın direksiyon başında uyuması sonucu Mezit-3 köprüsü bariyerlerine çarparak takla attı.

Minibüste bulunan 18 kişiden 8’i olay yerinde 2’si ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. İlk belirlemelere göre olay yerinde ölenler arasında sürücü Kerem Atalay'ın da bulunduğu bildirildi. İnegöl Devlet ve çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan kimliği belirlenenlerin ise Nahide Mercan, Azat Mercan, Diyadin Mercan, Berivan Mercan, Selin Mercan, Fevzi Dibsiz, Abdülcabbar Tarhan oldukları belirtildi.

UYARIYI DİNLEMEMİŞ

Haberin Devamı

Minibüs yolcularının sürücü Kerem Atalay’ı, “Çok yorgunsun ve uyuyorsun, bir yerlerde dur ve dinlenelim” diye uyarmalarına rağmen, sürücünün yola devam ettiği öne sürüldü. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

BİTLİS'TEN TEDAVİYE GELİP BURSA'DA ÖLMÜŞ

Bursa’nın İnegöl ilçesi yakınlarında Mezit-3 köprüsünde meydana gelen 10 kişinin yaşamını yitirdiği kazada yaralı sayısının 11 olduğu açıklandı. Kazazedeler arasında, Bursa'da hastalık nedeniyle ölen 38 yaşındaki Hasan Mercan'ın annesi, babası eşi ve çocuklarının da bulunduğu bildirildi.

Bitlis’e bağlı Yalnızçamlar Köyü’nde oturan Hasan Mercan (38) bir süre önce rahatsızlanınca tedavi olmak için Bursa’nın Geçit Mahallesi’nde oturan kardeşi Beşir Mercan’ın yanına geldi. ‘Zatürre’ tanısı konulan Hasan Mercan, tedavi gördüğü Bursa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde 3 Temmuz gecesi kalp ve akciğer yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi. Mercan, dün düzenlenen cenaze töreninin ardından Geçit Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ölüm haberi alan Mercan’ın Bitlis’te oturan babası Süleyman (71), annesi Rami (67), eşi Sevim (38), çocukları Diyadin (15), İzzettin (13), Berivan (8), Azat (6) ve Rojin Mercan (4), bazı yakınları ile birlikte Kerim Atalay’ın kullandığı 13 J 0107 plakalı minibüsle Bursa’ya geldikleri belirlendi.

Haberin Devamı

ÖLENLERİN 2'Sİ BURSA'DAN GİTMİŞ

Kazada yaşamını yitiren Yunus (12) ve Şiran Mercan (5) kardeşlerin ise Bursa’da oturdukları, inşaat işçiliği yapan babaları Zemirhan Mercan (32) tarafından tatil için Bitlis’teki akrabalarının yanına gönderildiği kaydedildi. Yunus ve Şiran Mercan’ın cenazelerinin Bursa’da toprağa verileceği, sürücü Kerem Atalay (49), Tahir Güven (50), Nurettin Güven (60), Rami Mercan (66), Hafsi Dişsiz (43), Nurettin Havuz (57), Süleyman Mercan (67) ve Rıza Tarhan’ın (64), cenazelerinin ise Bitlis’e götürüleceği açıklandı.

YARALI SAYISI 11

Bu arada emniyet tarafından daha önce 9 olarak açıklanan yaralı sayısının 11 olduğu belirtildi. Kazadan yaralı olarak kurtulan Fevzi Dişsiz (43), Abdulcabbar Tarhan (49), Nahide Mercan, İsa Güven, Zübeyde Güven ile Sevim Mercan (48) ve çocukları Rojin Mercan (7) İzzettin (13), Diyadin (15) ve Berivan (12) İnegöl Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Mercan’ın 6 yaşındaki oğlu Azat Mercan ise durumunun ağır olması nedeniyle Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!