Cenazesi kalkmadan katili yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Cenazesi kalkmadan katili yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2007 00:00

Diyarbakır’da polis Hüseyin Özdemir’i şehit düşüren, ikisi polis 5 kişiyi yaralayan bombalı saldırının failleri, dün sabaha karşı yakalandı. Şehit polis Özdemir’in cenazesi, PKK’lı katilleri yakalandıktan birkaç saat sonra gözyaşları arasında memleketine gönderildi.

DİYARBAKIR’da, önceki akşam bombaladıkları terzide bir polisi şehit edip ikisi polis beş kişiyi yaralayan PKK’lı iki terörist, sabaha karşı yakalandı. Gözaltına alınan ve henüz kimlikleri açıklanmayan zanlıların sorgusu sürerken, saldırıda şehit olan polis Hüseyin Özdemir’in (34) cenazesi ise hazin bir törenle memleketine uğurlandı. Hayati tehlikeleri bulunmayan yaralı polis memurları Hasan Hüseyin Polat ve İsmail Üzümcü ile terzi Mehmet Mashar Toptancı, çırağı Güzel Ekmen (12) ve Mehmet Nuri Alkış’ın tedavileri ise sürüyor. Patlamadan sonra olay yeri çevresine güvenlik amaçlı gönderilen polis panzerinin çarparak ölümüne neden olduğu Emine Arık (65) da, gece geç saatlerde toprağa verildi. Dokuz yıllık polis memuru Hüseyin Özdemir’in, Manisa’nın Saruhanlı İlçesi’nde oturan babası Ahmet Özdemir (56), teröre lanet yağdırdı.

BABASI: HİSSETTİM

Olaydan iki saat önce oğlunun aradığını belirten baba Özdemir, şunları anlattı: "Devriye çıkacağını, olaylar nedeniyle izinlerin kaldırıldığını söyledi. Ben de dikkat etmesini söyledim. Aradan iki saat geçmişti ki televizyonda bombalı saldırı haberini gördüm. Cep telefonunu aradım cevap vermedi. Bir şeyler olduğunu hissettim. Birkaç saat sonra evime kaymakam ve belediye başkanıyla polisler gelince şehit olduğunu anladım. Ben yandım ama vatan sağolsun." Polis memuru Hüseyin Özdemir, memleketi Manisa Hatuniye Camii’nde 2 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Kırtık’taki polis şehitliğinde toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!