Cemil Çiçek taşeronları saydı

Güncelleme Tarihi:

Cemil Çiçek taşeronları saydı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 20:33

Başbakan Erdoğan'ın Hakkari'de verilen şehitlerin cenazesinde yaptığı 'taşeronlar' vurgusuna, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek üstü kapalı açılık getirdi. Açıklamalara bir gazetecinin 'Saydığınız örnekler üzerinde düşünüldüğünde, bu ülkelerin tamamına yakının AB ülkeleri olduğu ortaya çıkıyor. O zaman biz niye AB'ye girmeye çalışıyoruz?' sorusuna, "Bunu düşünüp, tartışma konusu yapalım" şeklinde yanıt damga vurdu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında yapılan Güvenlik Zirvesi sonrası toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

 

Basının karşısına çıkan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Bir gazetecinin, Başbakan'ın Erdoğan'ın Van'daki şehit cenaze töreninde yaptığı 'taşeronlar' vurgusu sorusuna Çiçek şu yanıtı verdi:

 

"Birçok ülkeyle suçluların iadesiyle ilgili anlaşmalar yaptık. Türkiye'de suç işleyen pek çok kişi yurt dışına kaçmış durumda. Uluslararası kurallar, bunların iadesini ya da yargılanmasını gerektiriyor.

 

Haberin Devamı

PARASAL DESTEK...


Örgütün parasal kaynakları nerede, elemanları nereden geliyor, medya ve eğitim desteğini nereden alıyor, propagandayı nerede yapıyorlar; işte tüm bunlar düşünülsün. Örgüt üyeleri hangi ülkeler tarafından mülteci olarak kabul ediliyor. Araştırma ve soruşturma yapılmadan, hemen irtica işlemleri nasıl başlatılabiliyor.

 

Bu suçluların hiçbiri bugüne kadar iade edilemediyse, bu ve benzeri sorular alt alta konulduğunda 'taşeronlar' ortaya çıkmış olur. Bu taşeronların ismini Hükümet yetkilisine söyletmek yerine, kendiniz de bulabilirsiniz."

 

"ORTAYA AB ÜLKELERİ ÇIKIYOR"


Çiçek, başka bir gazetecinin, 'Saydığınız örnekler üzerinde düşünüldüğünde, bu ülkelerin tamamına yakının AB ülkeleri olduğu ortaya çıkıyor. O zaman biz niye AB'ye girmeye çalışıyoruz?' sorusuna da, "Bunu düşünüp, tartışma konusu yapalım" şeklinde yanıt verdi.

 

“TERÖR HÜKÜMETİN DEĞİL, ÜLKENİN SORUNU”

 

Terörün Türkiye’nin ve bölgenin acı bir gerçeği olduğunu söyledi. Terör sorunun sadece bir hükümet sorunu olmadığını kaydeden Çiçek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Terör ülkemizin ve bölgemizin çok acı bir gerçeğidir. Aynı zamanda dünyanında gündemindedir. Terör meselesi Türkiye’nin en az 40 yıllık bir meselesidir. 40 yıldır Türkiye, belli dönemlerde çok farklı isimlerdeki örgütlerle ve değişik cinsteki terör faaliyetleriyle yüzyüzedir ve bununla mücadele veriyor. Bu 40 yılı aşan süre içerisinde çok değişik hükümetler gelmiştir. Bir partinin tek başına görev yaptığı dönemlerde de olmuştur, koalisyon halinde olanlar olmuştur. Sağ partiler, sol partiler,  merkez partiler birlikte veya ayrı ayrı. Bu konu elbette hükümetlerin sorumluluk taşıdığı, ancak hükümetlerden bağımsız olarak var olan bir sorundur. Bu yüzden bu konu alınırken, bir iç politikası olarak değil, milli bir mesele olarak ele alınmalıdır.”

 

Haberin Devamı

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR

 

Terörle mücadele konusunda yaptıkları toplantıda alınan tedbirlerin gözden geçirildiğini dile getiren Cemil Çiçek, zamana göre değişik önlemler alınması gerektiğini söyledi.
 ‘Taş atan çocuklar’ olarak bilinen yasanın TBMM’de görüşülmesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Çiçek, çocukların terörle mücadelede kullanıldığı bir durumda olduklarını söylerken, bu yasanın, bu konudaki  çocuk istismarını engellemek için hükümet tarafından çıkarılmak istendiğini söyledi. Cemil Çiçek, Tasarıda eksik yada yanlış bir nokta olması durumunda meclisteki görüşmelerde düzeltilebileceğini belirtti.

 

“SADECE ABD DEĞİL, TÜM ÜLKELERİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

 

Haberin Devamı

Terörle mücadelenin uluslar arası işbirliği ile başarıya ulaşabileceğini söyleyen Çiçek, “Biz terörle mücadelede sadece ABD’den değil bütün ülkelerden destek bekleriz. Çünkü bugün bu mücadelenin içinde olmayanlar yarın terörle yüzleşebilirler. Dostluk içinde olduğumuz ülkelerden terörle mücadelede daha fazle destek bekliyoruz. Türkiye bütün ülkelerle işbirliğine hazır olduğunu göstermiştir. Biz işbirliğini ararız ancak kendi gücümüzle de mücadeleyi gerçekleştiririz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!