Cemil Çiçek: Okumak her çocuğun hakkı

Güncelleme Tarihi:

Cemil Çiçek: Okumak her çocuğun hakkı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 14:29

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, özel okullar ile ilgili düzenlemenin doğru olduğunu ve daha önce Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen 10 bin öğrenciye ücretsiz eğitim hakkıyla ilgili kanunla ilişkisi olmadığını belirterek, “Bırakın milletin çocukları okusun” dedi.

Haberin Devamı

TBMM'de gazetecilerin “Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü'nün tutuklanması” ile ilgili sorularına karşı Çiçek, “bugün içinde yargı geçen hiçbir konuda konuşmam” dedi.

Bir gazetecinin özel okullar ile ilgili düzenlemenin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen 10 bin öğrenciye ücretsiz eğitim yasası ile ilişkilendirildiğini söylemesi üzerine Çiçek, ”Hayır. Bu, doğru bir düzenlemedir. Bırakın milletin çocukları okusun. Türkiye'nin temel sorunu eğitimsizliktir. O nedenle herkes okusun. Çocuklarımızın okuması için elimizden geleni yapıyoruz. Dün gece sunduğumuz 2006 yılı bütçesinde Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi birinci sırada geliyor” diye konuştu.

Bir gazetecinin “Bugünkü sistemle bir devlet memuru çocuğunu özel okulda okutabiliyor mu?” sorusuna Çiçek, “Okutanlar da vardır. Burslu okutuyor veya okullar kolaylık gösteriyor” karşılığını verdi.
Çiçek, “getirilecek düzenlemeyle devlet memuru çocukları da özel okullarda okuyabilecek mi?” sorusuna ise şu karşılığı verdi:“Özel okullarda okuyanlar için kredi imkanı geliyor. Üniversitede nasıl kredi imkanı varsa burada da kredi imkanı geliyor. Eldeki imkanlar ölçüsünde Hükümet, Bakanlık eğitimde kaliteyi artırmak, daha çok insanın okumasını teşvik amacıyla her türlü fedakarlığı yapıyor, her türlü kolaylığı gösteriyor. Ders kitaplarını bedava basıyor, önümüzdeki dönemde belki ortaöğretimde kitaplar da öyle olacak. Biz elimizden geleni yapacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!