Cem Uzan’ın partisine 6 trilyonluk Hazine yardımı

Güncelleme Tarihi:

Cem Uzan’ın partisine 6 trilyonluk Hazine yardımı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 11, 2005 09:35

"Çete oluşturmak" suçuyla fezleke hazırlanan Cem Uzan liderliğindeki Genç Parti’ye 6 trilyonluk Hazine yardımı yapıldı.

Haberin Devamı

İmarbank soruşturması kapsamında, Cumhuriyet Savcısının "cürüm işlemek amacıyla çete oluşturmak", "kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak", "rüşvet", "evrakta sahtecilik" suçlarından hakkında dava açılmasını istediği Cem Uzan’ın halen Genel Başkanlığını yürüttüğü Genç Parti’ye (GP) 6 trilyonluk Hazine yardımı yapıldı.

Genç Parti’ye Hazine’den, bu yılın ilk yarısı için 6 trilyonluk ödenek ayrıldı. Söz konusu Hazine yardımı, geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Cem Uzan’a ödendi.

 

Haberin Devamı

ÖDEME YAPILIR YAPILMAZ SORUŞTURMA TAMAMLANDI

 

Cem Uzan’a 6 trilyonluk ödeme yapılmasının hemen ardından hakkında açılan soruÅŸturma ise dava açılması talebiyle sona erdirildi. Uzan hakkında, ÅžiÅŸli Cumhuriyet Savcısı Mecit Ceylan’ın yürüttüğü soruÅŸturma da bu dönemde tamamlandı.Â

  Â

Savcı Ceylan, Uzanlar’ın "cürüm işlemek amacıyla çete oluşturmak", "kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak", "rüşvet", "evrakta sahtecilik" suçlarından 13 yıldan 32 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açılmasını istemişti.

 

MALÄ°YE BAKANLIÄžI GP'YE YARDIM VERÄ°LMESÄ°NÄ° Ä°STEMEMÄ°ÅžTÄ°

 

Cem Uzan’ın hakkındaki davalar nedeniyle, Maliye Bakanlığı, Genç Parti’ye Hazine yardımının ödenmemesini istememişti. Bu taleple 2004 yılının Ocak ayında Anayasa Mahkemesi’ne başvuran Maliye Bakanlığı, Genç Parti’ye Hazine yardımı ödenmemesi talebinde bulunmuştu. Partinin hesaplarını inceleyen Anayasa Mahkemesi ise Hazine yardımının kesilmesine gerek görmediğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!