Cem Karaca’nın mezarı açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Cem Karaca’nın mezarı açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2006 00:00

Türk rock müziğinin unutulmaz sanatçısı Cem Karaca’nın 2’nci ölüm yıldönümüne 5 gün kala, mezarının açılarak DNA testi yapılmasına karar verildi. Mahkeme, üçüncü eşi Feride Balkan Karaca ve 29 yaşındaki oğlu Emrah Karaca’nın, "Cem tıbben baba olamıyordu" iddiasında bulunan son eşi İlkim Karaca’ya açtığı tazminat davası üzerine bu kararı aldı.

Dün görülen duruşmaya, İlkim Karaca, Feride Balkan Karaca ile tartışmaların odak noktası, 24 Aralık’ta askerden dönen Emrah Karaca katıldı. Hakim Bülent İlter, Emrah ve annesinin bir dilekçe vererek DNA talebini yinelediklerini söyledi. İlkim Karaca’nın avukatı bunun üzerine "Müteveffaya saygımızdan dolayı DNA talebimizden vazgeçiyoruz" dedi.

İlkim Karaca’nın dinlettiği tanıklardan, Cem Karaca’nın askerlik arkadaşı İbrahim Hızlı, "Cem Almanya’ya geldiğinde 1979 yılında konser ekibi, eşi Feride ve oğlu Emrah’la birlikte bende kaldı. Bir ara bana, ’Bu çocuk benden değil. Çocukken geçirdiğim hastalık nedeniyle çocuğum olamıyor’ dedi" iddiasında bulundu. Diğer tanık Cem Karaca’nın avukatı Atilla Büyükmurat ise, "Cem ölümünden bir ay önce bana gelerek, oğlundan şüphe ettiği için nesep davası açmak isteğini söyledi. Ben de oğlunun 27 yaşında olduğunu, zamanaşımından dolayı sonuç alamayacağımızı söyledim. Yine de vekalet verdi. Dilekçeyi yazıp, Cem’in ölümünden bir gün önce adliyeye götürdüm ama dilekçeyi veremeden vefat etti" diye konuştu.

Bunun üzerine 6 celsedir, bir tazminat davası için DNA testi talebini gereksiz bulan Yargıç Bülent İlter, Cem Karaca’nın, Emrah Karaca’nın babası olup olmadığının DNA testi ile çözümlenmesine, bu nedenle fethi kabir yapılmasına karar verdi. Cem Karaca’nın, Karacaahmet’in içinde bulunan İran Mezarlığı’ndaki kabri, 24 Mart’ta açılarak kemik örnekleri alınacak.

Mahkeme’nin kararı üzerine adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Emrah Karaca, "Sonunda babamın mezarını da açtırdılar bana. Ama adalet yerini bulacak" dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!