Cellat, kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Cellat, kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

GAZİANTEP'te eniştesi Sabri Fırathan'ın ölüm emrini verdiği, kızkardeşi ile 3 yeğenini kaçırttığı iddiası ile aranan Hizbullah'ın sözde Gaziantep askeri kanat sorumlusu Sadık Arslan'ın Kahramanmaraş'taki örgüt evine yapılan baskında polisin elinden kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı. Hizbullah'ın Kahramanmaraş ve Gaziantep askeri kanat sorumluları Sadık ile Halil Arslan kardeşlerin Kahramanmaraş'taki örgüt evinde yakalanan 75 yaşındaki babası Kasım Arslan, eşi 65 yaşındaki Kumri Arslan ile örgüt evinde tesadüfen bulunan 6 yaşındaki Senanur'un dayısı Halil Arslan'ın nikahsız eşi 25 yaşındaki Kevser Turan dün Adliye'ye sevkedildi. Senanur'un kaçırılması ile ilgili bilgilere de yer verilen Kahramanmaraş Valiliği'nce yapılan açıklamaya göre, Gaziantep'te yakalanan örgüt üyesi Sait Arslan'ın sorgusu sonucu, 'Hacı Abdullah' kod adlı 30 yaşındaki Gaziantep askeri kanat sorumlusu Sadık Arslan ile örgütün Kahramanmaraş askeri kanat sorumlusu 'Hacı Halil' kod adlı kardeşi Halil Arslan'ın Kahramanmaraş'a yerleştiği belirlendi. Bunun üzerine Kahramanmaraş polisi kentte geniş çaplı soruşturma başlattı.

OĞULA TAKİP

Milli Eğitim kayıtlarından Sadık Arslan'ın oğlunun gittiği okul belirlendi. Çocuğun takibi sonucu, Selimtepe (Mağara) Mahallesi Ebu Bekir Camisi'nin yanındaki 2 katlı evin yeri bulundu. Bir süre izlemeye alınan eve baskın yapıldı. Evin alt katında Kumri Arslan, üst katında da 4 çocuk ile Kevser Turan bulundu. Çocuklardan birinin 11 Şubat 1999'da Gaziantep'ten kaçırılan Fırathan ailesinin büyük kızı Senanur, diğer 3'ünün de kendi çocuğu olduğu belirlendi. Baskını sessiz bir şekilde gerçekleştiren polis, örgüt üyelerinin sık sık geldiği belirtilen ev yakınına karakol kurarak beklemeye başladı. Saat 19.30 sıralarında 06 BA 154 plakalı Ford Mondeo marka otomobil evin bulunduğu sokağa geldi. Sonradan gözaltına alınan Halil Arslan'ın eşinin ifadesi ile Sadık Arslan olduğu belirlenen sürücü, otomobilin motorunu durdurmadan bir süre bekledikten sonra hızla uzaklaştı.

POLİS ATEŞ AÇTI

Polis sürücüye 'dur' ihtarında bulunup uyarı ateşi açtıysa da otomobil bir süre sonra izini kaybettirdi. Daha önce Hizbullah'ın İstanbul'da öldürülen lideri Hüseyin Velioğlu'nun kullandığı belirlenen otomobil Tavşantepe mevkiinde terkedilmiş olarak bulundu. Sabaha karşı eve gelen baba Kasım Arslan da gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusunda Hilal adını kullandığını, ancak gerçek adının Kevser Turan olduğunu belirten 3 çocuk annesi, ‘‘Ben 5 yıldır Halil Arslan ile imam nikahlı evliyim. 3 çocuğumuz var. Otomobille kaçan kişi kayınbiraderim Sadık Arslan'dır. Eşim ve kayınbiraderim 5-6 yıldan bu yana Hizbullah örgütü içindeler. Eşim Batman doğumlu Mustafa Yıldırım adına düzenlenmiş bir kimlik kullanıyor’’ dedi. Baba Kasım, anne Kumri Arslan ve gelinleri Kevser Turan'ın sorgulaması sonucu, ailenin yaklaşık 20 yıl Gaziantep'te kaldıktan sonra Adana'ya göçettikleri, 5 ay önce de Kahramanmaraş'taki evi 13 milyar liraya satın aldıkları ortaya çıktı.

Senanur teslim ailesi kayıp

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Kahramanmaraş'ta terör örgütünün hücre evine düzenlenen baskında kurtarılan 6 yaşındaki Senanur Fırathan, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne getirilerek, amcaları Adil, İbrahim ve Haydar Fırathan'a teslim edildi. Senanur Fırathan'ın sağlık durumunun iyi olduğu, amcası Adil Fırathan'ın evinde kaldığı bildirildi. Gaziantep'ten kaçırıldıkları bildirilen Senanur Fırathan'ın babası Sabri Fırathan, annesi Saliha, kardeşleri Sümeyra ve Hümeysa ise halen bulunamadı.

Annemi, imamla yaşadığı için boğdum

Annesi Mesude Mehtap Değer'i boğarak öldüren ve dün yakalanan Mahmut Han Toğay, ‘‘Bir imamla ilişkisi olduğundan şüpheleniyordum. O yüzden öldürdüm’’ dedi. CHP Diyarbakır eski Milletvekili Hasan Değer'in kızı Mesude Mehtap Değer, önceki gün Fatih Ahmediye Balipaşa Caddesi'ndeki evinde boğularak öldürülmüştü. Adının Mahmut Han Toğay olduğunu ve annesini öldürdüğünü söyleyen bir kişinin verdiği adrese giden polisler, Mesude Mehtap Değer'i ölü olarak bulmuşlardı. Anne katili Mahmut Han Toğay'ı takibe alan polis, Ankara'ya gitmek için gittiği Atatürk Havalimanı'nda dün yakaladı. Gayrettepe'deki Cinayet Büro Amirliği'nde ağlayarak cinayet anını anlatan 20 yaşındaki Toğay, ‘‘Babamdan 15 yıl önce ayrılan annem, son zamanlarda garip davranmaya başlamıştı. Akli dengesinin yerinde olmadığını da düşünüyordum. Sürekli bir imamın yanına gidip geliyordu. Onunla ilişkisi olduğundan şüpheleniyordum. Askerlik işlemlerim için gittiğim Diyarbakır'da babamla da görüşmüştüm. Geri döndüğümde annem bana, ‘Neden geldin. Seni artık istemiyorum' dedi’’ diye konuştu. Annesinden hiç beklemediği bu sözleri işitince şoke olduğunu belirten Toğay, ‘‘Sürekli imamla neden görüştüğünü sorunca bana bıçak çekti. Beni öldüreceğini söylüyordu. O zaman kendimi tamamen kaybettim, üzerine atladım ve boğazını sıktım. Kendime geldiğimde, öldüğünü farkettim. Çok üzgünüm’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!