Çelik:Sendikaların kararından memnunum

Güncelleme Tarihi:

Çelik:Sendikaların kararından memnunum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 13:54

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili taraflardan hala olumlu yaklaşım beklediklerini söyledi. Çelik, 1 Mayıs konusunda herkesin sağduyulu olması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Çelik, İstihdam Paketinin görüşüldüğü Sağlık ve Çalışma Komisyonu'na katılmak üzere geldiği Meclis’te, gazetecilerin “1 Mayıs” kutlamalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

2 ay önce 1 Mayısın tatil olması konusunda görüş beyan ettiğini söyleyen Çelik, Bakanlar Kurulunun konuyu değerlendirdiğini, “Emek ve Dayanışma Günü” ilan ettiğini söyledi. Çelik şöyle devam etti:

“Ve bunun nedenleri, ilgililere açıklandıysa saygı duyulması gerekiyor. Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Bu ülkede, geçmişte yaşanmış olan olumsuzluklara dönük olayı, bir intikama dönüştürmeye gerek yok. Geçmişte yapılan yanlışları, bu adımla telafi etme, geçmişteki olumsuzluklar ve sıkıntı duyulan sahnelerin oluşmaması konusunda el birliği yapmamız gerekiyor. Bunun başka bir yolu yok. Ama ısrarla, ‘dediğim dedik’ şeklinde olursa bu doğru değil.”

'1 MAYIS KONUSUNDA SAMİMİYİZ'

Hükümetin 1 Mayıs konusunda samimi olduğunu savunan Bakan Çelik, Hükümetin, emeğin, vatandaşların, milletin güzel gününü, bayrama dönüştürme konusunda kararlı olduğunu ifade ederek, bunun da adımını attığını kaydetti.

“İstanbul'da 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen işçilere müdahaleler oluyor, bir çağırınız olacak mı?” diye soran bir gazeteciye Çelik, herkesin sağduyulu olması gerektiğini, Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu, güvenlik güçlerinin görevleri ve idarenin aldığı kararı da hatırlatarak, bu kararla ilgili sendika genel başkanlarıyla değerlendirmeler yaptıklarını belirtti.

GELECEK YILLARA DÖNÜK YENİ AÇILIMLAR

Haberin Devamı

Taksim’e izin verilmeyeceği konusunda ilgili birimlerin, kurumların, bakanlıkların tespit ve çalışmaları olduğunu anlatan Çelik, Hükümetin, bu yıl 1 Mayıs'la ilgili bir açılım yaptığını ve niyetinin de çok samimi olduğunu bildirdi. Çelik, gelecek yıllara dönük yeni açılımların müjdesi olan gelişmeyi saygıyla karşılayıp, milletin kafasında, 1 Mayıs'la ilgili bugüne kadar olumsuz imajları ortadan kaldıracak, 1 Mayısların bütün emekçilerin, herkesin, istediği yönde kutlamaya dönüşeceğini belirtti. Çelik şöyle devam etti:

“Fakat böyle bir olgunluğu karşılıklı göstermezsek, bu kadar değerlendirmeleri, konuşmaları hiçe sayarak, ‘Ben kanun dinlemiyorum, alınan idari kararları dinlemiyorum, yürüyeceğim’ dersek, bundan ülke kaybeder. Aksine 1 Mayıs'la ilgili bugün açılım yapılmıştır. Emekle özdeşleşmiştir. Bunu, bu iktidar yapmıştır. 'Efendim yeterli değildir.' Doğrudur. Gelecek yıl, bunu, daha da olgunluk içinde kutlarız. Ama cam çerçeveyi kırarak, polise taş atarak, polisten cop yiyerek, böyle arzulamadığımız sahneler bunlar. ‘Bunlar artık bitsin’ diye bu adımı attık ve bu diyalogları kurduk. Umuyorum ki bugün yine de gerek sendika başkanlarımız gerek sivil toplum kuruluşları, katılacak tüm vatandaşlarımız, bu sağduyu çerçevesinde gelecek 1 Mayısları istediğimiz gibi, bütün emekçilerin istediği gibi kutlamaya dönük oraya gölge düşürmeyecek şekilde bir duruş, bir tavır sergilerler. Temennimiz bu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!