Çelik: Danıştay'ın İHL kararına itiraz edeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Çelik: Danıştayın İHL kararına itiraz edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2006 11:24

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Danıştay'ın İHL yönetmeliğini durdurma kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Çelik, Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü arasında yapılan “Eğitimde İşbirliği Protokolü”nün imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çelik'e Danıştay'ın imam hatipliye "çifte diploma" olanağı ile katsayı engeline takılmadan üniversite kapısını açan Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'nin yürütmesini durdurması ve yine Danıştay'ın anaokulu müdürünün okul dışında da türbansız olması gerektiği yönündeki kararları soruldu.

Bakan Çelik, gerekçeli kararın henüz kendilerine resmen ulaşmadığını, karar ulaştıktan sonra idari dava dairelerine itirazda bulunacaklarını söyledi. Hukuki sürecin henüz sonuçlanmadığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

“Biz sonuna kadar bu süreci kullanacağız. Öte taraftan bana bu kararı nasıl değerlendirdiğimi sorarsanız, icraatın sahibi birisi olarak veya icraatın sahibi olan hükümetin bir mensubu olarak, bundan hoşlandığımı, buna sevindiğimi söyleyemem. Her iki karara da üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Bu iki karar karşısında hukuk adına şaşırdım. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir hukuk devletidir. Yasalar, Anayasa hepimizi bağlıyor. Bu kararların bize ulaşmasından sonra gerekli adımları atacağız.”

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Çelik, bir başka gazetecinin, “YÖK Başkanvekili İsa Eşme kararın doğru bir karar olduğunu söylüyor. Buna yorumunuz ne” sorusuna da “Bu yönetmeliğin neye, hangi haksızlığı gidermeye yönelik olduğuna dair daha önce birçok açıklama yaptım. Dolayısıyla kimin nasıl yorum yaptığıyla çok ilgilenmiyorum. Herkes kendi yorumunu yapabilir. Demokratik ortamlarda insanlar düşüncelerini ifade edebilirler” yanıtı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!