Çelik: Bahçeli dar bakmıyor

Güncelleme Tarihi:

Çelik: Bahçeli dar bakmıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, önceki günkü Diyarbakır ziyaretinde HADEP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik ile buluşması geniş yankı uyandırdı. Çelik, ‘‘Bu buluşma toplumu rahatlatacak. Bahçeli gerçekçi tespitler yaptı, meselelere dar bakmıyor. Çok kısa bir karşılaşma oldu. Ama, üç beş cümleyle de olsa anlaşılabileceğini gördüm. Farklı siyasi kulvarlarda da olsak ortak hedefimiz Türkiye halkına hizmet olmalıdır’’ dedi.

Diyarbakır'da önceki günkü tablonun ‘tarihi an’ olarak değerlendirmesinin doğru tespit olduğunu kaydeden Çelik, normalde böyle olmaması gerektiğini söyledi. Bugüne kadar Türkiye'de siyasi alanda ve birçok alanda kutuplaşmalar meydana geldiğine, toplumdaki birçok kesimin birbirini anlayıp dinlemesinin engellendiğine işaret eden Çelik, şöyle konuştu:

‘‘Ama bugün gelinen dönemde artık kutuplaşmanın hiç kimseye yarar getirmediği ortadadır. Veya insanların birbirlerinin düşüncesini algılaması gerekirirken, uzak durmasının bir anlam ifade etmediği ortaya çıktı. Artık bugün düşünceler paylaşılabiliyor, tartışılabiliyor. Bu önemli bir adım.’’

Çelik, ortak hedefin Türkiye halkına en güzelini verebilmek mücadelesi ve çabası olduğunu belirterek, MHP'nin iktidarda halka en iyi koşullarda yaşam imkánı sağlama mücadelesi verdiğini belirtti.

BAHÇELİ: TARİHİ GEZİ

Bu arada, MHP Lideri Bahçeli'nin, önceki sabah Diyarbakır'a giderken, uçakta sohbet ettiği bakan arkadaşlarına, ‘‘Bizim bu gezimiz, yapacağımız toplantı çok önemli. Bugün çok önemli tarihi bir gün’’ dediği belirtildi. HADEP'li Belediye Başkanı Feridun Çelik'in kendilerine karşı yaklaşımından ve ‘yapıcı’ konuşmasından çok memnun kalan Bahçeli ve MHP'li bakanların, HADEP'e karşı, bundan sonra ‘daha ılımlı ve uzlaşmacı’ bir politika izlemeyi benimsedikleri öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!