Celal Bayar anıldı

Güncelleme Tarihi:

Celal Bayar anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar, ölümünün 12'nci yıldönümünde, Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Umurbey beldesindeki Anıtmezarı başında, dün düzenlenen törenle anıldı.

Törende Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i, Cumhurbaşkanlığı Hukuk İşleri Kanunlar Kararlar Başkanı Kemalettin Ali Kaşifoğlu temsil etti. Bayar'ın yakınlarının yanısıra, DYP'li ve ANAP'lı çok sayıda milletvekili, Bursa Valisi Orhan Taşanlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker ve yaklaşık 300 kişi törene katıldı. Eşi Ahmet Gürsoy'la törene katılan Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy, ‘‘Babamı yine rahmetle anıyoruz. Huzur içindeyiz’’ dedi.

Daha sonra Manisa'daki Celal Bayar Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Tülek, Emekli Büyükelçi Metin İnegöllüoğlu, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Hakan Yılmaz ve Dr. Tülay Duran, eski milletveklleri Orhan Ergüder ve Süreyya Sofuoğlu'nun katıldığı ‘Cumhuriyet’in 75'inci Yılında Celal Bayar' konulu panel yapıldı. Panelden sonra törene katılanlar Celal Bayar Müzesi'ni gezdi, ardından Umursbey Camii'nde mevlit okutuldu ve katılanlara cevizli lokum dağıtıldı.

DYP Lideri Tansu Çiller, Bayar'ın ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, ‘‘Demokrat Parti'yi filizlendiren merhum Bayar, demokrasinin kök salması için kahramanlık destanı yazmıştır’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!