Çekirdek kurutuyoruz kapalıyız

Güncelleme Tarihi:

Çekirdek kurutuyoruz kapalıyız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 12:18

Bursa'nın İnegöl ilçesinde çiftçiler, çekirdek kurutmak için bir bölümüne izin aldıkları Ahmet Türkel Çevre İmar Yolu'nu trafiğe kapattı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı köylerde çiftçilik yapan vatandaşlar, ürettikleri ay çekirdeklerini kurutmak için belediyeden yer istedi.

Belediye yetkilileri de kent merkezine ağır vasıtaların girmemesi amacıyla yaptırılan, Organize Sanayi Bölgesi girişinden küçük sanayi bölgesine kadar uzanan çift yönlü Ahmet Türkel Çevre İmar Yolu'nun kenarında olmak üzere bir bölümünü kullanmak için üreticilere izin verdi.

/images/100/0x0/55eb0899f018fbb8f8a6ae2e
Çiftçiler, söylenenin aksine, çift yönlü yolun Kemalpaşa Mahallesi mevkisindeki bir yönünü çekirdek sererek trafiğe kapattı. Üreticiler, yolun çekirdeklerle kapatılan bölümüne işaret levhası ve bidonlar koydu.

Haberin Devamı

Yolu kullanan araçlar da trafiğe kapalı yere geldiklerinde diğer yöne geçerek karşı şeridi kullanmak zorunda kalıyor.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, ay çekirdeğinin İnegöl'ün bir markası olduğunu, bu nedenle üreticilere belediye olarak yardımcı olduklarını belirterek, “biz çekirdeklerini kurutmak isteyen üreticilere yer tahsisini yaptık. Yolun sadece bir bölümünü kullanabileceklerini söyledik, fakat onlar yolun bir tarafını trafiğe kapatmışlar. Buna müsaade etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

Şen, gerekli müdahalenin yapılacağını ve yolun tekrar trafiğe açılacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!