Çeçen mafyasına suçüstü

Güncelleme Tarihi:

Çeçen mafyasına suçüstü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Laleli’de bir Rus vatandaşını kaÇırmak isteyen dört ÇeÇen uyuşturucuyla mücadele ettiklerini iddia etti.

Laleli'de önceki akşam, dört Çeçen, Rus olduğu belirlenen bir kişiyi zorla kaçırmak istedi. Polislerin kıskıvrak yakaladığı şahıslar kaçırmak istedikleri Rus'un kendileri gibi Çeçen olduğunu ileri sürdü. Bu eylemin siyasi nedenlerle gerçekleştirmiş olabileceğini belirten dedektifler, yakalanan kişilerin Rus'u fidye almak için kaçırılmak isteyen Çeçen mafyası üyeleri olabileceği üzerinde de durulduğunu söyledi.

Suçüstü yakalandılar

Gençtürk Caddesi'ne 34 UG 3553 plakalı otomobille saat 17.00 sıralarında gelen Çeçenler, kaldırımda yürüyen bir kişiyle tartışmaya başladı. Çevre sakinlerinin sakallı olduğunu belirtiği dört Çeçen ile diğer şahıs arasında yaklaşık 15 dakikalık bir boğuşma yaşandı. Çeçenler, etkisiz hale getirdikleri şahsı zorla Rover otomobile bindirerek olay yerinden uzaklaştı.

Bu sırada bir kişi '155 Polis İmdat'ı arayarak durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen polisler otomobili Muratpaşa Mahallesi, Kazani Sadi Sokak üzerinde sıkıştırdı.

Otomobilde bulunan Çeçenler ile kaçırmak istedikleri şahıs gözaltına alınarak Eminönü Araştırma Bürosu'na götürüldü. Çeçenlerin ilk ifadeleri üzerine polis ekipleri olayın meydana geldiği cadde üzerinde bulunan Büyük Levent Otel'e baskın düzenledi. Polis ekipleri burada kalan iki Çeçen'i yanlarına ziyarete gelen iki Çeçen ile birlikte gözaltına aldı.

Uyarmak istemişler

İsimleri açıklanmayan Çeçenler, polise verdikleri ilk ifadelerinde kaçırmak istedikleri şahsın da kendileri gibi Çeçen olduğunu söyledi. Bu şahsın arkadaşları olduğunu belirten Çeçenler ‘‘Uyuşturucu satıyor kullanıyor. Uyarmak için kaçırmak istedik’’ dedi.

Kaçırılan şahsın Rus uyruklu olduğunu belirten dedektifler ise ‘‘Çeçenler fidye için bu işi yapmış olabilirler. Olayın siyasi boyutu da olabilir. Henüz kesinleşmiş birşey yok. Araştırma ve soruşturma sürüyor.’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!