CeBIT kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

CeBIT kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2007 11:23

Kişiler ve kurumlar için geliştirilen son teknolojilerin renkli gösteriler, konferanslar ve dokümanlarla anlatılacağı CeBIT Bilişim Fuarı, İstanbul Beylikdüzü'ndeki Tüyap fuar alanında ziyaretçilerini ağırlamak üzere kapılarını açtı.

Haberin Devamı

En yeni ince ekran televizyonlar, bilgisayarlar, MP3 çalarlar, dijital fotoğraf makinesi ve benzeri cihazları incelemek ve satın almak için büyük fırsat sunan CeBIT Bilişim Fuarı bugünden itibaren 6 gün boyunca açık olacak. Hafta içi iş amaçlı ziyaretlerin ağırlıkta olması bekleniyor. Hafta sonu ise fuarın en rekli etkinlikleri düzenlenecek. Dünyanın dört bir yanındaki 70 kadar ülkeden şirketlerin katılacağı fuara 150 bini aşkın ziyaretçinin ziyaret etmesi bekleniyor. Bu sene cep telefonu üreticilerinin çoğu fuara katılmama kararı aldı. Kablosuz internet teknolojileri ve taşınabilir teknoloji cihazlarının ilgiyi toplaması bekleniyor. Cep telefonu operatörleri de, cep telefonuna pek çok yenilik kazandıracak 3N (Üçüncü Nesil) teknolojisini ilk defa Türk tüketicilerine sergileyerek deneme imkanı sunacak.
 
İşini bilişimle büyüt
 
Fuarın bir başka özelliği de, aynı günlerde Bilişim Zirvesi etkinliklerinin de aynı mekanda yapılacak olması. Bu yıl 'İşini büyüt dünyayı küçült' temasıyla gerçekleştirilecek olan zirveye iş dünyasından 4 binden fazla profesyonelin katılımı bekleniyor. Zirvenin ilk gününde iş dünyasının liderleri deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak. Yapılacak oturumlarda Türk yöneticilere işlerini büyütüp dünyayı küçültmenin yolları anlatılacak. Zirve kapsamında yapılacak Forum@Bilişim toplantılarında ise kurumlara yönelik iş uygulamalar, bilişim teknolojilerindeki gelişmeler ve dört sektöre özel çözümler öne çıkacak. Ayrıca vizyon toplantıları, savunma sanayii ve İçişleri Bakanlığı'nın katkılarıyla ülke güvenliği, TÜRKSAT işbirliğiyle uzay forumu da diğer konu başlıkları arasında yer alıyor. 
 
Bilinçli gezmek vakit kazandırır
 
-  Eğer işiniz bilişimle ilgiliyse 1, 2 ve 3 numaralı salonlarda dikkatinizi çekecek teknolojiler göreceksiniz.
- Telekom dünyasındaki başdöndürücü gelişmelere de 9 ve 10'uncu salonlarda mutlaka gözatın.
- Salon 5'te bulunan Gelecek Parkı, Kamu Sektörü ile İş ve Kariyer adlarını taşıyan tematik bölümler ise birer bilgi hazinesi. Eminim işini geliştirmek ve işbirlikleri kurmak isteyenler bu standlarda aradıklarını bulacak.
-  Salon 1 de profesyoneller için bir altın madeni adeta. Bu salondaki özel bölgede İnovasyon, ve Mobil İş Çözümleri gibi alanların yanı sıra, Yazılım Sanayicileri Derneği standlarında zengin olanaklar misafirlerini bekliyor.
-  Eğlence arayanlara ise hafta sonu ziyarete gitmelerini öneriyorum. Çünkü tüketici ürünleri sunan firmaların standlarında asıl eğlence programları cumartesi ve pazar yapılacak.
-   4, 5, 6, 7 ve 8 numaralı salonları Dijital Yaşam grubunda yer alıyor. Adından da anlaşılacağı gibi, günlük hayatımızda bireysel olarak kullandığımız teknolojilerle ilgili her şeyi bu salonlardaki standlarda görebileceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!