Ceber'in arkadaşları tahliye edildi

Güncelleme Tarihi:

Ceberin arkadaşları tahliye edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 22:03

Metris Cezaevi'nde gördüğü işkence sonucunda hastaneye kaldırılan ve burada hayatını kaybeden Engin Ceber ile birlikte tutuklanan Cihan Gün ve Özgür Karakaya saat 20.30 sıralarında tahliye edildi.

Haberin Devamı

Tahliye edilen tutuklulardan Cihan Gün serbest bırakılırken, Özgür Karakaya ise başka suçlardan arandığı için polis tarafından gözaltına alındı. Serbest bırakılan iki kişinin avukatlarının değişik zamanlarda tutukluluk halinin kaldırılması için itiraz dilekçesi verdiği, en son dilekçenin ise Engin Ceber'in ölümünden 1 gün önce mahkemeye gönderildiği belirtildi.

Mahkeme'nin Cihan Gün ve Özgür Karakaya'yı tutuklanmaları ile ilgili konuya bağlı delillerin yetersizliği, konuya bağlantılarının tam olarak ortaya çıkarılamaması ve cezaevi'nde bulundukları sürenin yeterli görülmesi üzerine serbest bıraktığı belirtildi.

Cezaevinden çıkan Cihan Gün, "arkadaşıma gösterilen muameleyi bizde gördük. Bizde o kötü muamele ve işkenceye açıkça şahit olduk. Biz 3 gün boyunca hep aynı karantinada, polis merkezinden jandarmadan beraber geçtiğimiz için, aynı muameleyle hepimiz karşılaştık. Çok üzüntülüyüz. Ona yapılan işkenceye tanık olduk. Arkadaşımı kaybettiğim için üzgünüm, bırakıldığıma sevinmiyorum. Bütün herkesin ailesi gelmiyor avukatı gelmiyor ama bu olaylar oluyor"
Avukat Oya Arslan, "ilk günlerde hiç bir delil olmadan tutuklandılar. 4 tane polisin beyanları vardı. 3 defa tahliye talebinde bulunduk. İkincisi Engin Ceber'in ölümünden önceydi.
Ortada ilk günden itibaren toplanması gereken bir delil yok. Bunu anlamış oluyoruz. karartılacak bir delil de yok. Tutukluluk gerekçelerinden biri delillerin karartılabiliyor olmasına dayanıyordu.
Ama karartılacak bir delil yok. Sadece müşteki beyanları var. O da polislerden oluşuyordu. Polislerin beyanlarını karartması mümkün değildi.
Bu kadar uzun sürmesi gereksizdi. Bir müvekkilimizin canına neden oldu. Hukuksal başvurularımız devam edecek.işkence sonucu bir ölüm mevcut. Müebbet hapis cezasıyla yargılanması gereken bir ceza. Derhal suçluların tutuklanması lazım. Müvekkillerim ileride ertelenmesi mümkün olan bir cezadan tutuklandılar. Ortada müebbet ağır cezayla yargılanması gereken bir suç var. Görevden el çektirilme yeterli değil. Derhal tutuklanmalılar"

"İlk günden yapılması gereken bir işi çok sonra yapmış olmaları yönünden bir eksiklik var. Ama ilk kez böyle bir şey yapılması yönünden olumlu. Ama çokta umutlu olmaya gerek yok. Çok işkence dosyası gördük. Çoğunda dosyalar düştü. Bir özür söz konusu. Fakat özür bir şey telafi etmez. Soruşturmanın önünü açsınlar, gizlilik kararını kaldırsınlar. gerçeği bilen biziz ama dosya bizden gizleniyor".

Cezaevinden çıkan cihan gün bir yakını ve avukatı ile evine giderken, Özgür Karakaya ise polis tarafından cezaevinden araçla çıkarılarak götürüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!