Çatıdan düşen eski başkan toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Çatıdan düşen eski başkan toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2009 16:31

EVİNİN bacasını temizlemek için çıktığı çatıdan düşüp hayatını kaybeden İzmir’in Aliağa İlçesi eski Belediye Başkanı Süleyman Akbıyıkoğlu, memleketi Uşak’ın Çamyazı Köyü’nde toprağa verildi.

Aliağa Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracı ile Uşak Merkez’e bağlı Çamyazı Köyü’ne getirilen Süleyman Akbıyıkoğlu'nun cenazesi, baba evinin bahçesine konuldu. Akbıyıkoğlu’nun annesi Emine Akbıyıkoğlu ve eşi İngrid Akbıyıkoğlu gözyaşlarına hakim olamadı. Sinir krizi geçiren anne Emine Akbıyıkoğlu, yakınları tarafından teskin edildi. Cenaze, Çamyazı Camii’nde kılınan öğle namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Acılı eş İngrid Akbıyıkoğlu cenaze namazında ön sırada saf tutup eşi için dua etti. Cenaze törenine Süleyman Akbıyıkoğlu'nun yakınlarının yanı sıra 22'nci dönem CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü ile CHP'liler ve çok sayıda vatandaş da katıldı.
Süleyman Akbıyıkoğlu, 2002 yılında, meclis üyeleri tarafından, Hakkı Ülkü’nün milletvekili olması sonrası boşalan Aliağa Belediye Başkanlığı’na seçilmişti. 1.5 yıl başkanlık yapan Akbıyıkoğlu, 2004 yerel seçimlerinde DSP'den başkan aday adayı olmuş ancak seçilememişti.

Geçen haftalarda Aliağa’nın Şakran Beldesi Sayfiye Mahallesi’ndeki evinin bacasını temizlemek için çatıya çıkan Akbıyıkoğlu, ayağı kayınca 4 metre yükseklikten kafa üstü beton zemine çakılmıştı. Günlerdir İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gören Süleyman Akbıyıkoğlu önceki gün hayatını kaybetmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!