Çatalca Belediyesi hangi partide? Çatalca'nın mevcut Belediye Başkanı Cem Kara kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Çatalca Belediyesi hangi partide Çatalcanın mevcut Belediye Başkanı Cem Kara kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 10:10

Türkiye, 31 Mart'ta mahalli idarecilerini seçmek için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Seçimlere kısa bir süre kala İstanbul'un ilçelerinden Çatalca'da belediyenin hangi partide olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Belediyenin hangi partide olduğu konusunun yanı sıra Çatalca'nın mevcut Belediye Başkanı Cem Kara'nın kim olduğu da araştırılıyor. Peki, Çatalca Belediyesi hangi partide?

Haberin Devamı

Çatalca Belediyesi'nin hangi partide olduğu ve 2014 Yerel Seçimleri'nde hangi parti tarafından kazanıldığı, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte, bu konuya ilişkin detaylar ve Çatalca'nın mevcut Belediye Başkanı Cem Kara hakkında bilgi...

2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde CHP'nin adayı Cem Kara seçimleri kazandı ve o tarihten bu yana Çatalca Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. CHP, 31 Mart Yerel seçimlerinde mevcut Belediye Başkanı Cem Kara yeniden aday olarak gösterdi.

MEVCUT BAŞKAN CEM KARA KİMDİR?

Çatalca'nın mevcut Belediye Başkanı Cem Kara'nın kendisini anlattığı ve Çatalca Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan biyografisi şöyle;

"2 Ocak 1962 Lüleburgaz doğumluyum. Babamın devlet memurluğu dolayısıyla ilk orta ve lise eğitimimi; ülkemizin değişik ilçelerindeki okullarında tamamladım. Ailemden aldığım hizmet aşkının bir göstergesi olarak, geleceğim için öğretmenliği seçtim. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümünde yükseköğrenimimi tamamladım. 1984 yılında aynı sıralarda öğrenim gördüğüm ve sonrasında 2 çocuk sahibi olduğum eşim Nurhan Kara'yla evlendim.

Haberin Devamı

1985 yılında mesleğe başladım. 10 yıl süreyle Denizli'nin Çivril ilçesinde görev yaptım. Daha sonra memleketim Çatalca'ya döndüm. Hadımköy Lisesi'nin kuruluş aşamasında rol oynayarak başladığım Çatalca serüvenimde 14 yıl süreyle görev yaptım. Mesai arkadaşlarımla birlikte gece gündüz demeden yaptığımız çalışmalarla, okulumuz İTO Çok Programlı Lisesi'nin gençlerinin; çağdaş, Atatürkçü ve başarılı bireyler olmasını sağlamaya çalıştım. Türk eğitim sistemine takım çalışmalarına olan inancım ile birçok yeni öneriler getirdim, projeler ürettim. Görev sürem boyunca yaklaşık 10 bin öğrencinin eğitim ve yaşamına olumlu katkılar sundum.

24 yıl 10 ay süren devletteki toplam hizmetimden sonra, yıllarca Çatalca gençliğinin geleceğine yön vermiş bir eğitimci olarak, 1 Aralık 2008 tarihi itibarıyla istifa ederek tüm Çatalca'nın geleceğini aydınlatmak için yola çıktım ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden 'Çatalca Belediye Başkan Aday Adayı' oldum. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde, Çatalca halkının %44.9’luk desteği ile Çatalca Belediye Başkanı seçildim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!