Çarşıda hareketli saatler! 'Üzerimde bomba var' deyip...

Güncelleme Tarihi:

Çarşıda hareketli saatler Üzerimde bomba var deyip...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 13:09

Kırşehir'de Cacabey Yer Altı Çarşısı'nda "Üzerimde bomba var" diyerek hırsızlık girişiminde bulunan ve yanında getirdiği havai fişekleri patlatan kişi, linç edilmek istendi.

Haberin Devamı

Özel güvenlik görevlisi kıyafeti giyerek Cacabey Yeraltı Çarşısı'nın sarraflar bölümüne gelen M.Ü, çarşıdaki kuyumcuya girip, "Üzerimde bomba var" diyerek altınları istedi. Kuyumcuyla bir süre tartışan M.Ü, daha sonra dükkandan çıkarak, poşet içerisinde getirdiği havai fişekleri çarşı içinde patlattı.

Çarşıda hareketli saatler Üzerimde bomba var deyip...



Kuyumcunun ’Soygun var’ diye bağırması ve olanları gören komşularının ihbarıyla hemen kuyumcuya gelen çarşının güvenlik görevlileri müdahale ederek M.Ü.’yü yakaladı. Toplanan esnafın saldırıp linç etmek istediği M.Ü.’yü, gelen polis ekibi güçlükle kurtardı. Her tarafı kan içinde kalan M.Ü.’ye, çağrılan sağlık ekibi ilk müdahaleyi burada yaptı. Baygın haldeki M.Ü. Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Havai fişeklerin patlaması nedeniyle çok sayıda dükkanda hasar ve yoğun duman oluştu. 

Haberin Devamı

SOYGUNCU CEZAEVİ FİRARİSİ ÇIKTI

Cacabey Yeraltı Sarraflar Çarşısı’nda sis bombasıyla soygun girişiminde bulunan ve önce adının M.Ü. olduğu söylenen kişinin Sivas Cezaevi’nden firar eden Ahmet K. olduğu ortaya çıktı. Kırşehir Valisi Necati Şentürk, soygun girişimiyle ilgili açıklamasında şöyle dedi:

"15 Temmuz 2016 cuma günü (bugün) saat 10.45 sıralarında Merkez Cacabey Yeraltı Sarraflar Çarşısı içerisinde patlama sesi geldiğinin öğrenilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğümüze ait ekipler olay yerine anında intikal etmişlerdir. Olay yerinde, Türk Vatandaşı olan 1986 Sivas doğumlu Ahmet K. isimli şahsın, özel güvenlik görevlisi kıyafeti giymek sureti ile sarraflar çarşısında, elinde bulunan havai fişeği patlatıp kargaşa yaratarak H.T.’ye ait kuyumcu dükk?nından yaklaşık 5–6 kilo ağırlığındaki çeşitli özelliklerde altını alarak kaçmaya çalıştığı görülmüştür. Kaçabilmek için kendisini engellemeye çalışan görevlilere bıçak çekerek saldırıda bulunan şahıs, elindeki altınlar ve suç aleti bıçakla birlikte çarşı esnafının da yardımı ile emniyet görevlilerimizce etkisiz hale getirilerek yakalanmıştır.”

Haberin Devamı

Açıklamasında, yapılan araştırmada, Ahmet K.’nın sabah saat 06.50 sıralarında kente otobüsle geldiğini, ayrıca 2009 yılında Kırşehir’de meydana gelen işyerinden hırsızlık olayının faili olarak arandığını, Kayseri’de de 3 ayrı hırsızlık olayı ile mala zarar verme olayından kaydı bulunduğunu, Sivas Cezaevi’nde hırsızlık suçundan hükümlüyken firar ettiğinin anlaşıldığını kaydeden Şentürk, emniyet görevlilerince konu ile ilgili çalışmalara devam edildiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!