Çarşı tabancaya takıldı

Güncelleme Tarihi:

Çarşı tabancaya takıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2015 01:07

BEŞİKTAŞ Jimnastik Kulübü’nün taraftar grubu Çarşı’nın önde gelen isimlerinden Cem Yakışkan ve Numan Bülent Ergenç’in de aralarında bulunduğu 35 kişinin Gezi Parkı protestolarına katıldıkları gerekçesiyle yargılandığı davanın 3’üncü duruşması dün görüldü.

Haberin Devamı

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada savcının mütalaası, sanıklardan Arda Mutlu Doğan’dan ele geçirildiği öne sürülen Blow Magnum marka F06 model yarı otomatik tabancaya takıldı. Davaya ilişkin görüşünü açıklaması beklenen duruşma savcısı, metal küre ve bilye atabilen tabancanın, 5729 sayılı Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanun’un yürürlüğe girmesinden önce mi yoksa sonra mı imal edildiğinin tespit edilmesini istedi.

Duruşmaya ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’, ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşünde görevlendirilenlerin görevlerini yapmalarına engel olma’, ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, “Terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanan 23 sanık katıldı. İzleyici olarak mahkeme salonunda bulunan CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Ali Haydar Hakverdi, Aykut Erdoğdu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da Çarşı grubuna destek verdi. Numan Bülent Ergenç’in kız kardeşi Dilek Uçar, “1 Haziran’da halamın torununun düğünü vardı. Tekirdağ’daydık. Ben döndüm, ağabeyim 3-5 gün daha kaldı” dedi. Mahkeme heyeti, sanık Arda Mutlu Doğan’dan ele geçirilen tabancanın imal tarihinin tespiti için duruşmayı 11 Eylül’e erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!