Carrington ve Piyano filmlerinin bestecisi

Güncelleme Tarihi:

Carrington ve Piyano filmlerinin bestecisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın düzenlediği 28. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali kapsamında bugün Michael Nyman Topluluğu 19.30'da Aya İrini'de bir konser verecek. Yeni müzik alanında besteler yapan Nyman, filmlere yaptığı müziklerle geniş kitlelerce de tanınıyor. Ayrıca, Pacific Nortwest Balesi'nin ikinci gösterisi 21.30'da AKM Büyük Salon'da izlenebilir.

Festival'in çağdaş müzik bölümünde yer alan Michael Nyman Topluluğu'na adını veren Michael Nyman, yeni müziğin en önemli isimlerinden biri. 1944 Londra doğumlu olan Nyman, müzik eğitimini Alan Bush'la (kompozisyon) Kraliyet Müzik Akademisi'nde ve Thurston Dart ile King's College'da tamamladı. Mezun olduktan sonra geleneksel İngiliz modernist kompozisyon anlayışına karşı çıkarak besteciliği bıraktı ve müzikolojist olarak çalışmaya başladı. 1977'de müziğe geri dönen ve yeni müzik alanında besteler yapan Nyman, Carlo Goldoni'nin ‘‘Il Campiello'' oyunu için kendisine ısmarlanan 18. yüzyıl Venedik Şarkıları düzenlemelerini ‘‘gürültülü bir Venedik sokak orkestrası''yla seslendirdi. Çok başarılı olan topluluk daha sonra Michael Nyman Topluluğu adını aldı. Konser bestelerinin yanı sıra film ve dans müzikleri de yazan Nyman'ın eserleri arasında ‘‘Klavsen ve Yaylılar için Konçerto'', Christopher Hampton'ın yönettiği ‘‘Carrington''un film müziğinin temelini oluşturan ‘‘3. Yaylı Çalgılar Dörtlüsü'', ‘‘Cycle of Disquietude'', ‘‘Strong on Oaks'', ‘‘Strong on Causes of Oaks'', ‘‘Drowning by Numbers'' ve Jane Campion'un yönettiği ‘‘Piyano'' filminin müziği bulunuyor. Nyman'ın son operası ‘‘Facing Goya'' 3 Ağustos 2000'de İspanya'da, Santiago de Compostela'da sahnelenecek.

Piyanist Michael Nyman yönetimindeki, Ian Humpries - Ann Morfee (kemanlar), Kate Musker (viyola), Tony Hinnigan (viyolonsel), Martin Elliott (bas gitar), David Roach - Robert Buckland (soprano ve alto saksofon), Andrew Findon (bariton saksofon, flüt, pikolo), Steve Sidwell (trompet), David Lee (korno) ve Nigel Barr'dan (bas trombon) topluluk bu akşamki konserinde, Nyman'ın ‘‘The Draughtsman's Contract'' , ‘‘Six Days, Six Nights (A la folie)'', ‘‘After Extra Time'' ve ‘‘The Fall of Icarus'' adlı bestelerini seslendirecek.

Bilet fiyatları: 15 - 12.5 - 10 milyon, öğrenci ve altmış beş yaş üstü için 11 - 9 - 8 milyon.

Bir Yaz Gecesi Rüyası

İlk gösterisini dün sunan Pacific Northwest Balesi bugün ve yarın da dans severlerin karşısına farklı bir programla çıkacak. Topluluk, müziğini Felix Mendelssohn'un yazdığı, koreografisini George Balanchine'in yaptığı, Francia Russell'ın sahneye koyduğu Shakespeare'in komik fantezisi ‘‘Bir Yaz Gecesi Rüyası'' adlı eserini bugün ve yarın 21.30'da AKM Büyük Salon'da sergileyecek. Topluluğun bu gösterisinde, eserin birinci perdesinde dansetmek için Özel Yıldız Alper Bale Okulu'ndan yaşları 9 ile 13 arasında değişen 25 küçük balerin seçildi. Perileri canlandıran küçük balerinleri PNB bale öğretmenlerinden Otto Neubert çalıştırdı.

Bilet fiyatları: 15 - 12.5 - 10 - 7.5 milyon, öğrenci ve 65 yaş üstü 11 - 9 - 8 - 6 milyon.

Biletler AKM fuayesindeki Festival gişesinden ve BİLETİX telefonla satış sistemiyle satışa sunuluyor. AKM fuayesindeki Ana Bilet Satış noktası her gün 10.00-19.00 arası, 21.30'da gösteri olduğu günlerde ise 21.30'a kadar açık kalacak. BİLETİX kanalıyla bilet satışı her gün 08.30-22.30 arasında devam edecek. BİLETİX kanalıyla (0216) 454 15 55 no’lu telefondan sadece kredi kartıyla bilet alınabilecek. BİLETİX satış noktaları: Bahçeşehir, Beylikdüzü, Caddebostan, Galleria, Maslak, Merter ve Soyak (Göztepe) MMM Migros'lar, Beyoğlu ve Ortaköy Raksotek mağazaları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!