Captagon kaçakçılığı sanıklarına 12'şer yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Captagon kaçakçılığı sanıklarına 12şer yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 16:48

ADAPAZARI'nda 2 yıl önce bir otomobilde yapılan aramada ele geçirilen uyarıcı 217 bin Captagon hapla yakalanan 4 sanığa 12'şer yıl hapis ve 240'ar bin YTL para cezası verildi. Mahkeme uyuşturucu hap sevkiyatı yapılan lüks otomobile de el konulmasını kararlaştırdı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri İstanbul'dan Adapazarı'na uyuşturucu hap sevkıyatı yapılacağını belirleyerek 19 Aralık 2006 tarihinde operasyon yaptı. Durdurulan 54 EY 902 plakalı otomobilde yapılan araramada 217 bin Captagon hap ele geçirildi. Uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla Zafer Nogay, Cemal Demirci, Cemil Demirci ile Metin Ali Bağdat tutuklanırken Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Abdulkadir Yavuz başkanlığındaki mahkeme heyeti sanıkların uyuşturucu ticareti yapmaları nedeniyle ayrı ayrı 12'şer yıl hapis ile 240 bin YTL para cezasına çarptırıldığını açıkladı. Uyuşturucu ticareti yapıldığı belirlenen piyasa değeri 40 bin YTL olan Volkswagen marka otomobile de el konulmasına karar verdi. Araç adli emanete alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!